Ik geniet

i285978589330577015._szw1280h1280_

 

De vorige keer was geen nieuws, niet goed nieuws.. Dit keer is geen nieuws, goed nieuws!

Ik geniet. Ik geniet van de dagen met mijn familie, van de zon, van de leuke dingen, van het feit dat mijn ouders allebei vrij zijn, van het praten met vrienden. Ik geniet van de momenten dat het weer iets beter gaat en van de momenten dat ik alles even los kan laten en even nergens aan hoef te denken. Ik maak overal het beste van. Of dat nou is op het moment dat ik me eventjes “lekker” voel, of op het moment dat ik uitgeput in mijn bed of op de bank lig.

De afgelopen week ben ik met mijn oma en moeder naar Bergen geweest. Ik heb twee jurkjes gekregen en we hebben heerlijk wat gedronken op een terrasje, daarna moest ik meteen mijn bed in, maar ik heb genoten!!

Ik ben bij mijn nichts verjaardag geweest, van tevoren moest ik veel slapen en rusten en ik moest weer vroeg weg, maar ik heb genoten..

Ik heb nóg een keer mijn verjaardag gevierd, natuurlijk met van tevoren nog extra slapen en hierom de visite gevraagd of ze een uur later konden komen, maar het was gezellig en ik heb genoten!

Ik ben naar de biosscoop geweest met mijn moeder, zus en haar vriend. Ik was erg moe en heb van tevoren geslapen en gerust, maar ik heb genoten…

Ik ben met mijn oma, ouders en zus naar het ijsselmeer geweest, heb 20 minuten heen (met maar 1 minuutje rusten tussen door?!?) en 20 minuten terug gelopen en heerlijk op een terrasje aan het water gezeten. Ik had een super goede dag, heb niet hoeven slapen en heb tot laat in de avond gelachen en gek gedaan, ik heb genoten!!!!!

Ik heb gevaren, met mijn ouders en mijn zus, op onze super chille boot. Ik was erg moe van de dag daarvoor en heb op de boot veel gelegen en gerust, maar ik heb genoten!

Ik heb geluncht met mijn zus en heb een rondje door middenwaard gelopen, super gezellig! Heb daarna wel vier uur in een soort coma gelegen, maar ben in de avond nog gezellig meegeweest naar opa en oma en ik heb genoten…

Gister was mijn batterijtje leeg, 0%. Mama vroeg of ik met oma en mn zus meeging naar de Boet. Ik had zoveel zin om mee te gaan, maar ik voelde dat het nog wel eens fout kon gaan. “Weet je wat? Je gaat gewoon lekker mee en dan ga je gewoon yoo chill in de rolstoel!” zei mijn moeder. Normaal protesteert alles in mij en ik doe luidkeels mee, maar gister was het enige wat ik dacht: Ja, waarom eigenlijk niet? Maakt het uberhaupt ìèts uit wat anderen zullen denken? Als ik een gezellige middag kan hebben, maar dan in een rolstoel, moet ik dat toch gewoon doen? Anders lig je weer de hele dag in bed! Dus mijn antwoord was:”Okee, is goed!” Volgens mij wisten mijn oma, moeder en zus niet wat hen overkwam haha.

Het was gezellig, voor mijn gevoel waren we echt binnen 5 minuten op de plek waar mijn lichaam normaal gesproken al zegt: “we stoppen er even mee”. We hebben nog wat gedronken in het restaurantje en veel gelachen.

Het valt mij op dat mensen zo oprecht aardig doen als je in een rolstoel zit! Heeel vriendelijk naar me lachen, meteen opzij gaan en zeggen “oh sorry!”, dingen aan de kant zetten zodat ik er makkelijker langs kon en mensen kijken niet eens raar naar me (goh Bent, meen je…. Waarom zouden ze -_- Tsja gedachten….)

Toen mijn moeder nog vissen voor in het aquarium cadeau kreeg van mn zus (super lief), stortte ik in. Mijn batterij was in de min. Mn lichaam en hersenen stopte ermee. Ik kreeg voor het eerst in dagen weer een aanval. Oja shit hee, zo voelde dat…. Ben in de rolstoel naar de auto gebracht, ben een soort van in de auto gerold, de rit in de auto leek oneindig en de pijn ging door merg en been, daarna door mijn moeder naar binnen “gedragen”, naar boven gehezen, in bed gelegen en na drie uur ben ik uber brak wakker geworden. Maar: ik heb genoten!!! En ook in de rolstoel heb ik er het beste van gemaakt. In de avond heb ik nog gezellig met papa en mama een film gekeken, heeerlijk.

Op tijd rusten en slapen overdag, loslaten en genieten. 9 van de 10 keer lukt het me en is het op deze manier draaglijk. Ik zit weer lekkerder in mijn vel, ik ben weer vrolijker, ik ben mezelf weer en ik kan weer genieten, al is het van de kleine dingen en ookal word ik bij veel dingen vaak geconfronteerd met mijn ziekte. Elke dag is anders, elke dag zal ik moeten kijken hoe ik me voel en of ik in staat ben uberhaupt íéts te doen.
Vandaag heb ik een wat mindere dag en kan ik vrij weinig, dus lig ik lekker op de bank films te kijken met mn zus. Ook hiervan geniet ik, ookal voel ik me helemaal niet lekker, ben ik uitgeput en heb ik op dit moment veel pijn. Misschien voel ik me over een week over het algemeen weer hartstikke slecht, maar op dit moment voel ik me gelukkig. Mèt deze pijn, mèt deze vermoeidheid en alles wat erbij komt kijken.

Ik hoop dat het bij jullie allemaal, net als bij mij, lukt om te genieten van de dingen die je doet. Probeer erbij stil te staan. Besef dat je geniet. Leef in het moment.

Liefs en Magic Everyday! 

(Onder het kopje “Foto’s” staan de foto’s van al deze genietmomentjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *