Every heart has its own melody

Ik genoot. Ik genoot van alles en iedereen. Het is zelfs twee dagen voorgekomen dat ik even dacht: Hee, ik hoef helemaal niet te slapen!? En ik heb helemaal geen pijn?? Dat was dan wel een dag dat ik tot 14.00 uur had geslapen en ik bijna niks deed, maar het was heerlijk om me zo te voelen!

Maar toen was er weer zo’n dag.. Ik werd wakker door hartkloppingen. Het voelde gek en vervelend, maar ik heb het wel eens vaker gehad en het hoort bij ME (zeggen ze), dus tsja.. Ik was deze dag wel vrolijk, maar alle pijn en vermoeidheid was er natuurlijk gewoon weer. Ik had gedoucht en was hierna kapot, dus was het weer tijd om te slapen.

Ook tijdens het slapen en in bed liggen had ik weer hartkloppingen. Het werd iets heftiger dan in de ochtend. Nouja gewoon rustig blijven ademen en aan andere dingen denken, dan zou het vast wel weer over gaan.. Toch? Ik voelde me zo beroerd. Ook nadat ik had geslapen had ik het gevoel dat ik 6 nachten had doorgehaald en gefeest waarin ik 2 drankwinkels leeg had gedronken, 4 keer van mijn fiets was gevallen en 7 keer in een overdekop achtbaan had gezeten. Dit alles heb ik overigens nooit meegemaakt, maar ik weet bijna zeker dat dat zo voelt! Haha.

Toch besloot ik met mijn ouders mee te gaan naar het strand. Het is natuurlijk goed om af en toe even te bewegen en frisse lucht in te ademen! Het was leuk op het strand, lekker mn haren in de wind en gek gedaan met mn ouders. En toen kwam het weer.. De hartkloppingen.. Het leek me handig om het maar even aan mn ouders te vertellen.

“Jemig.. Ik heb de hele dag al hartkloppingen.”
“Oei…. Even in de gaten houden!”

Dus we liepen verder, maar de hartkloppingen bleven en werden erger. In de auto wist ik niet waar ik het zoeken moest. Rustig in en uit ademen, blazen, strakke kleding los proberen te maken, het hielp niet. Mama hoorde me steeds heftiger in en uit ademen.

“Ja je mag best gefrustreerd zijn hoor dat het weer niet gaat.”
“Nee mam dat is het niet.”
“Oh vertel me straks maar wat er wel is dan..”
“Het is mn hart.. Het gaat niet goed..”

Hup ik kreeg de telefoon in mijn handen gedrukt met het nummer van de huisartsenpost. “Bellen, nu! Je kan niet alles zomaar op je ME gooien, straks is het wel iets.”

Aangekomen bij de huisartsenpost vonden ze het heel goed dat ik had gebeld en daar naartoe was gekomen. Ik moest een vragenlijst invullen en was al vrij snel aan de beurt. Er werd geluisterd en gevoeld en ik had inderdaad een onregelmatige hartslag. Ook ging mijn hart afwisselend snel en langzaam, maar het was voor de nacht niet gevaarlijk. De dag daarna moest ik meteen naar de (vervangende) huisarts. Op het hartfilmpje waren op dat moment geen afwijkingen en ook mijn bloeddruk was weer prima.

Mijn hart is nu regelmatig. Ik heb er nog wel een paar keer per dag last van, maar dat gaat na een paar minuten weer over. Wel ben ik nog een keer naar de huisarts geweest en krijg ik morgen een week lang een soort kastje waarmee mijn hartslag wordt gemeten om vervolgens met die uitslag naar een cardioloog te gaan. Èèèèèèèn de onderzoeken, huisartsen- en ziekenhuisbezoekjes gaan gewoooon weer verder. Suuuper chill.

Verder ben ik elke dag ontzettend uitgeput en heb ik pijn, maar geniet ik nog steeds van het lekkere weer en de lieve mensen om mij heen en heb ik genoeg lichtpuntjes die mijn dagen wat opvrolijken! Zo krijg ik lieve berichtjes van mensen die aan mij denken, doe ik leuke dingen als bijvoorbeeld heerlijk varen, gitaar leren spelen en maakte ik vorige week iets heel liefs mee: Ik zat in de auto naar de boot, maar we moesten nog even snel tanken. Opeens werd mijn deur open gedaan, kreeg ik een chocoladereep in mijn handen gedrukt en werd er geroepen “Magic Everyday toch!” en toen rende ze weg. Het was Mignon, een oudklasgenootje van me, zo super lief! Ook heb ik een paar weken terug een edelsteen gekregen van mijn buurman, om aan een kettinkje te hangen. Deze edelsteen is voor goede gezondheid. Alles wat ook maar een klein beetje zou kunnen helpen, is mooi meegenomen! Zo bijzonder dat mensen aan mij denken.. Daar ben ik hun echt ontzettend dankbaar voor ❤

Magic Everyday!

(Er staan weer nieuwe foto’s onder het kopje “Foto’s” in het menu!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *