Mijngod…

i285978589335757629._szw1280h1280_

 

Ik heb dit gedicht een week geleden al op mijn eigen facebookpagina gezet, maar omdat ik het zo´n belangrijk onderwerp vind, wilde ik het toch ook nog even hier op zetten. 

Mijngod wat haat ik ruzie
Mijngod wat haat ik schijn
Mijngod wat haat ik het als iemand denkt dat mensen in “groeperingen” allemaal hetzelfde zijn

Mijngod wat haat ik oorlog
Mijngod wat haat ik pijn
Mijngod wat haat ik de mensen die allemaal hetzelfde zijn

De mensen die zonder geweten slachten en moorden.
De mensen die alles doen met geweld in plaats van met woorden.

Mijngod wat haat ik onrechtvaardigheid, zinloos geweld en haat en nijd.
Mijngod wat haat ik alles en iedereen die het eerste woordje van deze zin gebruikt als strijdvaardigheid.

De mensen die het geloof misbruiken om te doen wat ze willen om vervolgens duizenden onschuldige mensen te horen gillen.

Gillen van angst, woede en verdriet. Gillen uit wanhoop, omdat zij haar geliefde levenloos, liggend in een bloedbad ziet. Alle andere problemen vallen op zo’n moment in het niet. Hoe kan het toch dat zo’n moordenaar het zo verkeerd ziet?

Mijngod wat haat ik het als mensen niet kijken naar de persoon, maar naar een hele groep. “Als iedereen in de sloot springt, spring jij hun dan achterna?” leg deze vraag eens onder een loep en denk daar maar eens over na.

Geen persoon is hetzelfde, elk persoon is uniek. Jan heeft een andere mimiek, Achmed is sympathiek of Esra is in paniek. Maar altijd verantwoordelijk voor hun eigen doen en laten.

Dit geldt voor christenen, moslims, paardrijmeisjes en piraten, leraren, dominees, vluchtelingen en soldaten.Wat jouw normen en waarden zijn, houd je zelf in de gaten.

Elk persoon is individueel vaak “geplaatst” in één geheel. Het is belachelijk dat mensen altijd maar worden onderverdeeld in groepen. Wat moet dat dan ooit over zich afroepen?

Scheer niet iedereen over één kam. Dat doet zoveel pijn. Er is heel wat moois wat je jezelf keer op keer ontnam. Laat iedereen gewoon voor een keer zichzelf toch eens zijn.

Dat moslimmeisje die mishandelde kinderen een warm hart geeft, de vluchteling die alles voor een vredige samenleving over heeft, de Marokkaanse jongen die trouw, dag in dag uit, zit aan zijn zusjes ziektebed en die Turkse jongen die net een oud vrouwtje heeft gered. Zo zijn er nog veel en veel meer. Worden deze mooie personen nog gezien door alle kortzichtige mensen die al van een mening zijn voorzien? Of worden al deze mensen genegeerd keer op keer, elke dag weer?
Waar zijn deze meningen eigenlijk op gebaseerd? Heb je dat van kleins af aan zo geleerd?

Mijngod wat haat ik het dat alle meningen niet zoals de mijne zijn. Want mijngod, wat was het leven dan fijn.

Verplaats jezelf eens in andermans situatie en maak voor jezelf dan een soort evaluatie. Er zijn altijd gekken in elke groep en die behoren samen tot de groep “troep”. Waar jij, als je onterecht onschuldige mensen in een hokje plaatst, ook toe behoort. Gooi die kortzichtige mening toch overboord. Ik distantieer mij van deze nietsnutten, want ik kan mijn tijd veel beter benutten.

Je kan nu nog kiezen, doe je met me mee? Dan brengen we samen in deze wereld Magic Everyday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *