Je hoort erbij

i285978589337370384._szw1280h1280_

 

Soms verlies je mensen die je nooit had willen verliezen. Soms zie je het van veraf aankomen en soms is het totaal onverwachts. Een mes in je buik, een trillend lichaam van de zenuwen, een brok in je keel en alle stukjes van je gebroken hart huilen.

In deze tijd van het jaar wordt er altijd gezegd en beschreven hoe leuk en gezellig het is en hoe fijn het is om samen te zijn. En dat is ook helemaal zo, maar dit onderwerp speelt bij veel mensen een onwijs grote rol en is minstens net zo belangrijk om eens bespreekbaar te maken. Want wat als diegene waarvan je zoveel houdt er niet is om deze tijd samen met jou door te brengen? Je mist elk woordje, elke aanraking en alles herinnert jou aan de prachtige momenten die je samen hebt gehad. Dan is deze tijd van het jaar extra pijnlijk, extra verdrietig en duurt het extra lang. De nadruk ligt op samen zijn. Maar wat is samen zijn als er een heel belangrijk iemand ontzettend wordt gemist?

Ik weet dat voor veel mensen om mij heen deze tijd nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik weet dat ze er iets van proberen te maken, maar dat hun hart huilt. Ik weet dat ik dit gevoel ontzettend goed ken. En ik wil laten weten dat ik aan jullie denk en dat ik jullie zo onwijs moedig vind. Ook mijn hart huilt, ondanks de ongelooflijk lieve mensen om mij heen, elke keer weer even. Het huilt om de mensen die ik ben verloren. De mensen die zijn overleden en de mensen die afscheid van mij hebben genomen. Ik hoop dat zij weten dat ik hen onbeschrijflijk mis en dat elke lach een lach naar hun hart is. En dat als ik geniet, ik geniet met hen in mijn achterhoofd. Ze zullen altijd blijven en voor hen zal ik doorgaan. Doorgaan met een lach en een traan.

Ik heb een hele fijne kerst gehad, ondanks dat ik ook nog eens de griep heb. Door veel te rusten en vanaf de bank heb ik genoten van de afgelopen dagen met de liefste mensen om mij heen. De steken van gemis heb ik geaccepteerd. Ze zijn er nu eenmaal, wat moet je anders? Terug krijgen we deze mensen niet meer, maar het pijnlijke besef zal altijd blijven. Voor iedereen die dit gevoel kent: Ik hoop dat jullie er toch iets van hebben kunnen maken. Natuurlijk met diegene in je achterhoofd. Maar geniet, ook al doe je het voor hem, haar of hen..

Verder wens ik iedereen hele fijne dagen toe richting het nieuwe jaar❤ En voor 2016 geen verwachtingen en wensen, dan kan het alleen maar meevallen! Maar hopen mag altijd, want hoop is alles.✨

Magic Everyday ☆

One Comment

  1. Pingback: Magic Everyday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *