DOEI SUPER STOM JAAR!

Weer een nieuw jaar. Weer een jaar waarin zoveel gaat gebeuren waarvan je nooit kan bedenken dat het zal gaan gebeuren. Weer een jaar waarin je leert door te vallen en vervolgens weer op te staan. Een jaar waarin je veel krijgt, maar waarin ook heel wat van je wordt afgenomen. Een jaar waarin je nieuwe mensen leert kennen en een jaar waarin je mensen kwijt gaat raken. Misschien is dit verschrikkelijk en misschien is dit juist fijn. Het kan voelen alsof je niet meer verder kunt, maar de dagen vliegen voorbij. En wat je vooral weet, is dat wat je ook doet en hoe je je ook voelt, je veel niet zelf in de hand hebt en dat je het het beste allemaal maar over je heen kunt laten komen. Ik hoop dat dat wat dat ook is dit jaar, het voor veel mensen mag voelen als een warme, zachte deken.

Het afgelopen jaar is voor mij een jaar geweest waarin ik verschrikkelijk achteruit ben gegaan en de stempel “ernstig ziek” heb gekregen. Een ernstige vorm van ME, ernstige fibromyalgie, neuropathie en orthostatische intolerantie (van het bloed dat naar je benen gaat als je zit en staat, gaat er een kwart niet terug naar mijn hart en hersenen, waardoor ik dus niet langer dan 5 minuten op mijn benen kan staan). Het is nogal wat. Ook is er vreselijk veel van mij afgenomen: mijn studie, mijn werk, mijn hobby, mijn passie, mijn sociale leven, het zien van mijn vrienden en mijn zelfredzaamheid. Ik ben afhankelijk geworden van mijn ouders in bijna elk opzicht, ik ben in een rolstoel beland, mijn cognitieve functies zijn nogal achteruit gegaan en ik ben flink getest op de moeilijkheidsgraad van genieten.

Maar het is me gelukt. Ik ben het jaar doorgekomen. Sterker nog, door alles wat mij is afgenomen, zijn er heel veel dingen die ik heb geleerd en ook heb gewonnen:

❥Ik ben erachter gekomen wat ik écht belangrijk vind in het leven. Uiteindelijk is het streven naar dat waar je gelukkig van wordt het aller, állerbelangrijkste. Daarvoor moet je goed voor jezelf zorgen, want zonder jezelf kun je niet gelukkig zijn.
❥Ik heb ontzettend veel nieuwe, lieve mensen leren kennen.
❥Ik weet wie mijn echte vrienden zijn en ik ben dolgelukkig met hun steun!
❥Ik mag veel tijd doorbrengen met mijn familie, wat ontzettend fijn is.
❥Door mijn blog ben ik erachter gekomen dat lief zijn nog lang niet zeldzaam is gelukkig, bedankt hiervoor!!❤ De lieve gebaren vliegen mij dan ook om de oren en zelfs van mensen waar ik het nooit van zou verwachten. (Het typische wauwgevoeletje)
❥Ik voel me een stuk meer begrepen en gesteund sinds ik mijn blog ben begonnen.
❥Ik heb minder het gevoel dat ik mezelf zou moeten verdedigen of mijn situatie uit zou moeten leggen op bepaalde momenten.
❥Ik heb geleerd dat ik echt wel eens verdrietig mag zijn of mag balen, want dat is meer dan logisch.
❥Mijn band is met veel mensen enorm gegroeid.
❥Ik heb geleerd dat er altijd mensen zullen blijven die van alles beloven, maar die helaas niks daarvan nakomen.
❥Ik heb geleerd dat het leven van anderen om mij heen gewoon verder gaat en dat het geluk van hen zó belangrijk is voor mijn eigen geluk.
❥Ik heb geleerd dat helemaal niets vanzelfsprekend is en je eigenlijk zou moeten genieten van elke seconde dat je leeft en je je een beetje goed voelt, en van elke handeling die je kunt uitvoeren.
❥Ik ben me gaan beseffen hoe ongelooflijk lekker het is als je kan sporten en bewegen wanneer je gezond bent. Dus lees je dit en ben je er toe in staat? Move your freaking ass en geniet er van! Wanneer je het opeens allemaal niet meer kunt, wil je niks liever..
❥En tot slot ben ik er door jullie allemaal achter gekomen dat ik best blij mag zijn met wat voor mens ik ben. Ik voel me vereerd dat sommige mensen mij zien als inspiratiebron en ik vind het onwijs bijzonder als ik hoor dat iemand ook daadwerkelijk iets heeft aan mijn woorden!

Met Oud & Nieuw kwamen mijn zus en haar vriend aan met een grote pot vuurwerk. “Hier, we gaan dit stomme, rot jaar samen even goed uit knallen.” Hoe lief is dat.. Kijkend naar het prachtige vuurwerk in de lucht, schreeuwde ik zo hard als ik kon: “DOEI SUPER STOM KUT JAAR!!!” Wauw, wat voelde dat verlossend! En sorry voor mijn taalgebruik, maar het wás een kut jaar. En tóch heb ik genoten. Genoten van alles wat ik heb geleerd en van alle hartverwarmende gebaren en contacten die ik mag hebben. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Zoals sommige mensen al hadden gezien, heb ik voor dit jaar even geen wensen en verwachtingen, want dan kan het denk ik alleen maar meevallen. Ondanks dat zijn er gelukkig wel wat dingetjes die gaan gebeuren in dit jaar op medisch gebied. Dus ik hóóp dat ik volgend jaar misschien zelfs even een klein feestje mag vieren met Oud & Nieuw. En ik hoop natuurlijk dat voor velen van jullie dit jaar veel moois en zo weinig mogelijk tegenslagen met zich meebrengt. En hopen kan geen kwaad, dus dat blijf ik dan ook lekker doen☺

Magic Everyday lieve lieve mensen, jullie steun betekent veel voor mij ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *