I’m on my (Seg)way

Het was donker en het begon een beetje mistig te worden. Dat kleine stukje met de scootmobiel naar oma met mama moest dus wel kunnen voor een keer. Niemand zou me zien, dus waarom niet. Het eerste stuk ging het redelijk en ik dacht even bij mezelf: zou het dan tóch gaan wennen? Totdat we bij het centrum kwamen… Ondanks het tijdstip liepen er best veel mensen. Vanaf dat moment wilde ik niet meer. Dat was de druppel. Ik voelde me zó onzeker, zo lelijk en het ergste: ik had het gevoel dat er voor het eerst echt aan me te zien was dat ik inderdaad ziek ben. Ik kon wel janken en ging het liefst lopend verder. Maar ja, ik had dat ding niet voor niks natuurlijk..

Eenmaal bij oma aangekomen, ging ik het nog een keer wagen en typte bij Google in: “segway zittend”. Ik had al vaker aan een Segway gedacht, maar ik kan niet langer dan 5 minuten staan zonder me ongelooflijk beroerd te gaan voelen (in m’n volgende blog een uitlegje hierover), dus ik had het idee eigenlijk al over m’n schouders gegooid. Maar daar stond het: Een SegSeat, een Segway met een zitje. Dit wilde ik. Dit was perfect voor mij! Ik liet het aan mama en oma zien en thuis aan papa. Ze waren gelukkig alledrie net zo enthousiast als ik!

De volgende dag hebben we wat rond gekeken op internet en al snel kwam mama op de website van Segway Nederland. Ze heeft meteen een mail gestuurd met vragen en natuurlijk met de mededeling dat ik graag in hun folder zou willen, aangezien zo’n Segway behoorlijk prijzig is haha. Hierbij heeft ze natuurlijk ietwat overdreven over hoe prachtig ik wel niet ben. Thanks mam?❤

We kregen vrij snel een zeer meelevende en enthousiaste mail terug van Gerhard Breugem. Na wat mailverkeer hebben we kunnen afspreken dat ik in Amsterdam terecht kon om verschillende Segways uit te proberen. Gerhard vond het namelijk belangrijk dat ik eerst serieus zou kijken of het wel echt iets voor mij was voordat er definitieve keuzes gemaakt zouden worden. Eigenlijk had ik hiervoor naar het hoofdkantoor in Den Bosch moeten komen, maar dat is voor mij niet te doen. Gelukkig snapte Gerhard dit helemaal en kwam hij speciaal voor mij naar Amsterdam.

Ik was even bang dat het veel inspanning zou kosten en dat het voor mij met m’n fantastische uitschakelen gevaarlijk zou zijn, maar man wat was dít geweldig!! Ik was echt meteen verkocht en dat moet heel Amsterdam gemerkt hebben aangezien mijn lach straalde van oost tot west. Zo’n apparaat is zó slim dat ie zelfs allemaal veiligheidsfuncties heeft, dus er kan gewoon bijna niks mis gaan. En het allerfijnste: die Segway balanceert degene die er op staat uit, ik kan er dus gewoon met losse handen op staan en zitten.
Ik heb ook nog even de Genny uitgeprobeerd. Dit is een rolstoel met hetzelfde balancerende systeem. Ook echt een geweldig apparaat als je bijvoorbeeld een dwarslaesie hebt. Zelf vind ik het heel fijn om op ooghoogte te zitten, dus dat was niet echt iets voor mij. Maar zo bijzonder dat dit soort mogelijkheden bestaan!

Met een grote lach op m’n gezicht zijn we naar huis gegaan, want ja: we moesten toch wel even heeel erg goed nadenken of we dit gingen doen natuurlijk…. Ahum.

Zonder mijn weten hebben mijn ouders toegezegd, vervolgens hebben we de scootmobiel verkocht en hebben we afgelopen donderdag míjn Segway op kunnen halen! Gerhard heeft me van alles uitgelegd en hield enorm veel rekening met mijn situatie, wat natuurlijk ontzettend fijn en ook noodzakelijk is om zo’n middagje vol te kunnen houden.

Inmiddels staat mijn Segway thuis en kan ik er al supergoed mee overweg. Ik ben er zo onwijs blij mee!! Nu zullen er ook heel veel mensen kijken, dit keer niet met vragende ogen die willen weten wat er ingodsnaam met zo’n jonge meid aan de hand is, maar met de reden dat zij ook wel graag een rondje op mijn super coole Segway willen rijden?

Nóg iets leuks wat ik toch wel te danken heb aan die k*tziekte! En oja, m’n hoofd in die folder is het niet geworden hoor, hahaha.

MagicEveryday!☆

P.s. Op www.SegwayNederland.nl kun je alles over deze geweldige apparaten vinden!

P.p.s. Op de facebookpagina van mijn blog staat een kort filmpje waarin ik te zien ben op mijn Segway?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *