“Het spijt me, maar dit heb je verdiend”

Lieve ziekte,

Ik wil even wat aan je kwijt. Ik weet dat we elkaar niet zo goed liggen en dat jij veel meer tijd van mij wilt dan dat ik jou eigenlijk wil geven. Ik weet dat jij veel meer van bankhangen en in bed liggen houdt dan ik en dat jij veel liever the Voice of Holland kijkt, vanuit je eigen veilige huis, dan dat je zelf op dat podium staat, wat ik dan weer veel liever zou willen.

We zijn al zo lang samen, maar je vraagt steeds meer en meer van mij. Je eist nu bijna al mijn tijd op en we doen nu alleen nog maar dingen die jij leuk vindt.

Daarnaast ben je ook een sadist. Je houdt ervan als ik pijn heb. Daar geniet je van. En de laatste tijd weet je mij steeds vaker te drogeren zodat mijn lichaam en hersenen ermee op houden, gewoon omdat je niet wilt dat ik dingen doe waar ik van houd en die jij overduidelijk niet leuk vindt om te doen.

Maar lieve ziekte, Ik houd van zingen, van dansen, van acteren en gek doen. Ik wil reizen en elk avontuur aangaan dat op mijn pad komt.

De laatste 7 jaar heb ik gedaan wat jij wilde. Ik weet het, de eerste 5 jaar ben ik niet makkelijk geweest voor jou. Ik heb met je gevochten en ik heb het je zo moeilijk mogelijk gemaakt. Ik ben doorgegaan totdat ik niet meer kon. Totdat jij mij op de grond hebt gesmeten met een knal die door merg en been ging.

Vanaf dat moment heb ik mijn tijd bijna alleen maar doorgebracht op de manier die jij wilde. Ik heb precies gedaan wat jij mij opdroeg. Dat kun je niet ontkennen, toch? Natuurlijk heb ik teruggevochten, maar ik was te zwak om jouw klappen keer op keer weer te verdragen, dus kwamen mijn klappen steeds zachter aan terwijl die van jou mij steeds verder de afgrond in sloegen.

Ondanks dat jij mij elke keer weer tegen de grond aan smeet, je mij hebt proberen te wurgen met de ongelooflijke kracht die jij bezit, dat jij mij van alles en iedereen hebt weggehouden en dat je bijna alles wat ik zo lief had van mij hebt afgenomen, ben ik niet boos op je.

Ik zie je denken, ziekte:-haha ik heb de macht over je, ik heb je precies waar ik je hebben wilde. Jouw eigenwaarde is zó gedaald, je zult er alles aan doen om mij niet kwijt te raken.- Want zo gaat dat in dit soort giftige relaties, is het niet, ziekte?

Maar nee, dat is niet wat ik bedoelde. Ik ben niet boos, want ondanks wat jij mij hebt aangedaan, heb ik veel van je geleerd. Ik heb nog meer leren waarderen wat ik had en kon voordat ik jou heb leren kennen. Ik ben verstandiger en sterker dan ooit en ik zie in wat voor mij belangrijk is in het leven. Dit alles door de continue marteling die ik moet ondergaan.

Maar nu heb ik mijn lesje wel geleerd. Ik wil de relatie zó graag verbreken. Hoe vaak ik nog met je moet vechten, hoe hard ik ook mijn best moet doen om me uit jouw armen los te trekken, ik zal er alles aan doen om mij niet klein te laten maken door jou, ziekte.

Ik haat jou. Ik haat jou voor alles wat je doet met mij. Maar ik houd van de persoon die ik geworden ben door jou. Ik zal je in elkaar slaan en ik zal je tot bloedens toe schoppen. Ik blijf dit doen totdat je dood bent. Hoe lang het ook moet duren. Jij gaat dit niet van mij winnen. Want wat er ook gebeurt, ik wil al mijn vaardigheden die ik heb gewonnen, benutten als nooit te voren. Wanneer jij bent begraven, ga ik leven.

Ik zal aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe jij mij mishandelt. Ik zal laten weten hoeveel impact jij op mijn leven hebt. Mensen zullen van jou gaan walgen. Ze zullen over jou gaan praten en de situatie tussen ons zal bekender worden. Zodat ik van alle kanten hulp krijg. Hulp om van jou los te komen, hulp om jou kapot te krijgen.

En in de tussentijd zal ik blijven lachen bij elke klap die ik jou geef. Dit keer zal ik jou kleiner zien worden, ziekte. Alles wat ik van jou heb geleerd, zal ik tegen je gebruiken. Het spijt me, maar dit heb je verdiend.

Liefs, je nu nog andere helft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *