Koningsdaggie 2.0

Koningsdaggie 2.0Vorig jaar begroette ik vrolijk vanaf 6 uur ’s ochtends de mensen aan mijn vrijmarktplaatsje.
Vandaag kijk ik jaloers uit mijn raam naar de joelende mensen in feestsfeer die in hun mooiste oranje outfit langs mijn huis lopen.

Vorig jaar danste ik op de muziek om warm te blijven.
Vandaag sla ik mijn dekens over mijn hoofd en hoor ik als ik mazzel heb, om toch een beetje de sfeer te voelen, heel zacht de muziek op het Coolplein hier verder op.

Vorig jaar heb ik heel wat afgekletst met bekenden en vriendinnen.
Vandaag zal ik hen een appje sturen om ze veel plezier te wensen met dat wat ik zo graag weer eens zou doen, feesten.

Vorig jaar heb ik een heerlijke Koningsdagtompouch gegeten en daarna gewandeld met mijn ouders en oma.
Vandaag zal ik een suikervrijewatercracker eten haha en de dag doorbrengen in mijn bed en misschien als het me lukt even op de bank.

Vorig jaar was ik die avond en die dag erna heel moe met veel spierpijn, maar voldaan.
Vanavond en morgen zal ik mij 10 keer slechter voelen dan mijn vriendinnen die door het feesten een hele grote kater hebben.

Vorig jaar wenste ik dat ik vandaag zou kunnen feesten met mijn vriendinnen.
Vandaag wens ik dat ik een dag zou kunnen hebben als vorig jaar.

Lieve Koning, gefeliciteerd! Wie jarig is trakteert, toch? Aangezien ik gister op het nieuws heb gezien dat u, uw vrouw én uw moeder alledrie zo’n 8 miljoen euro per jaar krijgen, belastingvrij, vroeg ik mij af of u een klein beetje wilt helpen met het officieel erkennen van ME als ziekte. En als kers op uw gezellige verjaardagstaart ook even zorgen voor goede onderzoeken zodat daar een mooi geneesmiddel uitkomt. Ik vind het een goed idee! U ook? Dan beloof ik, dat als dat geneesmiddel er straks is, ik elk jaar een extra verjaardagslied voor u zal zingen! En misschien doe ik er dan zelfs een dansje bij, als ik dat weer kan tegen die tijd. Dat zou even leuk zijn! Ik heb er nu al zin in!

Magic Everyday

6 Comments

 1. Lieve Bente,
  Wat heb je weer mooi geschreven!! Hoop dat je morgen beter zal voelen en wens vanuit mijn hart dat je volgende jaar ook dansen en zingen deze dag kan doorbregen!!
  Ik ken je niet persoonlijk maar wel je zus(je) en Jeroen. Prachtige mensen!!
  Sterkte en veel liefs,
  Lígia

  • Lieve Ligia, sorry voor mijn late reactie, maar wat ben jij een mooi mens!! Dankjewel, echt super lief.. En ook nogmaals heel erg bedankt voor je super coole #UndiesChallenge foto!:D

   Veel liefs

 2. Wel raar dat je aan het einde van jou artikel nog even een flinke sneer geeft aan de koning. Met zijn salaris van 8 miljoen euro en dat hij er voor moet zorgen dat jouw ziekte erkend wordt.. Zoals je weet gaat onze koning daar niet over. Ik wens jou beterschap en ik hoop oprecht voor je dat ME erkend gaat worden.

  • Hoi Lieke,

   Allereerst: sorry voor mijn late reactie! Maar dat is lief van je, dat zou inderdaad echt heel fijn zijn.. Verder was het vanuit mij zeker niet als een sneer bedoeld! Ik zal nooit iemand direct of indirect met mijn woorden willen kwetsen of beledigen. Ik zag het op het nieuws en dacht: dat zou toch eens top zijn.. Verder weet ik natuurlijk dat de Koning daar niet over gaat, maar dingen kunnen altijd veranderen! En daarnaast gaat het natuurlijk niet alleen om ME, maar ook om zó veel andere rot ziektes.. Maar ik vind het wel heel mooi om te zien dat er gelukkig nog steeds mensen zijn die voor anderen opkomen! Gelukkig zijn we het er allebei over eens dat we beide niemand kwaad willen doen 🙂

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *