Commotie rondom column Metro

De stilte is niet stil genoeg. Pikzwart is niet donker genoeg. Geen geuren is niet geurloos genoeg. Mijn lichaam ligt doodstil, want ik kan niet anders, maar het ligt niet stil genoeg.

Ik lig en probeer te slapen, maar het is niet genoeg. Ik moet nog meer liggen, nog meer rust. Ik wil wegzakken in mijn bed. De deken over mij heen.

Het prikkeldraad in mijn zenuwbanen moet weg. Het wegdraaien van mijn ogen moet stoppen. Het oorverdovende gesuis in mijn oren moet kappen. Het verlammende gevoel in elk deel van mijn lichaam moet worden beëindigd. Dat tintelende, bonzende, verdoofde gevoel en de vreselijke pijn in mijn hersenen moet ophouden. Vlammen gaan door mijn hoofd en het voelt net als bij een auto alsof het wachten is op ontploffen. Dit is onmenselijk.

Laat mij maar heel even gaan. En laat me maar terugkomen als ik de wereld om me heen weer een beetje aan kan. Want dat is nu absoluut niet het geval. Zelfs mijn vertrouwde, stille, donkere kamer is nu even niet goed genoeg. En ik zak weg. Maar niet genoeg.

Na alle geweldige commotie rondom mijn column in de Metro (http://m.metronieuws.nl/lezerscolumn/magiceveryday/mens-maatschappij/2016/08/help-me-ik-wil-leven-niet-alleen-bestaan) ben ik even compleet ingestort. Een kleine inspanning voor een ander, is een waanzinnig grote inspanning voor mij. Letterlijk alles kost mij te veel energie. Energie die ik helemaal niet heb. Waar de ander na zoiets gewoon vrolijk verder gaat en na een drukke dag in de nacht gaat slapen en de volgende ochtend weer fris en fruitig wakker wordt om een nieuwe dag te beginnen, schakelen mijn hersenen en lichaam uit en laadt mijn batterij niet meer op. Ik zal hier weken van moeten herstellen.

Het is ontzettend zwaar, maar dit was zó hard nodig.. In twee dagen tijd zijn er wéér 100 Magics bijgekomen en in twee weken tijd 200 Magics. Dit betekent weer 200 mensen meer die van deze ziekte afweten. 200 mensen meer die samen met mij voor verandering kunnen zorgen. Jullie zijn zó erg welkom mooie mensen!

Naar aanleiding van mijn column heb ik ontzettend veel berichten gekregen van onbekende mensen en van de lieve Magics natuurlijk. Prachtige woorden, lieve gebaren, beterschapswensen, het kan niet op!

Door bovenstaande reden, heb ik niet op alles kunnen reageren, maar mijn hart stroomt over van liefde. Ik heb natuurlijk wel alles gelezen! En zonder jullie, lieve Magics, had dit wondertje nooit plaats gevonden.

Hier zijn een paar mooie gebaren:

In de ochtend werd ik wakker met dit berichtje van een voor mij onbekende Magic. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit mijn dag maakte.

Deze voor mij toen nog onbekende Magic heeft hiermee op de pride gelopen en iedereen die hem er op aan zou spreken, zou hij vragen om de petitie te tekenen (www.meisgeensolk.petities.nl) en om bij de MagicFamily te komen!

Weer een andere voor mij toen nog onbekende Magic, werkzaam bij de Metro, kwam speciaal voor mij een stapeltje Metro’s brengen, omdat ze op ons station niet te krijgen waren. 

Dit doosje vol met heerlijke bonbons kreeg ik van een onwijs lieve Magic!


En natuurlijk is mijn bericht zó vaak gedeeld en geliked. Het is echt geweldig. Dit geeft mij weer zoveel voldoening! Ik voel me hierdoor in ieder geval weer een beetje nuttig. Abnormaal ziek, helemaal leeg, maar voldaan.

Magic Everyday!

Wil je bij de al best grote MagicFamily horen? Ga dan naar www.Facebook.com/MagicEveryday klik op “vind ik leuk” en je behoort tot een groep met alleen maar prachtige mensen!

En oh ja, heb jij al de petitie op www.meisgeensolk.petities.nl getekend? Dat is zó belangrijk voor ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *