Ik leef met je mee!❤

Om mijn lange dagen in bed door te komen, kijk ik heel af en toe even een programma of een YouTube video terug als dat lukt. Een paar dagen terug keek ik op YouTube een vlog van Laura Ponticorvo. Laura is bekend van tv en heeft veel volgers op YouTube. De vlog trok mij aan omdat ze huilend op de thumbnail stond en natúúrlijk word je dan benieuwd naar wat er aan de hand is. De reden dat ze moest huilen, was omdat ze ging verhuizen. Haar huis waar ze 6 jaar lang in heeft gewoond en waarin zij is uitgegroeid tot een volwassen vrouw, moest ze achterlaten.

In het begin keek ik vooral zonder oordeel en ging ik er vanuit dat het me waarschijnlijk niet echt zou raken, omdat ik wel wat aankan. Maar aan het eind toen haar beste vriend een arm om haar heen sloeg en zij compleet brak, voelde ik haar emoties. Ik voelde haar verdriet. Het verdriet van afscheid nemen van iets of iemand waar je van houdt kan ontzettend veel pijn doen.

Toen ik de reacties ging lezen onder de video, schrok ik. Mensen lachten haar uit, noemden haar een aansteller en situaties als Syrië en ziektes als kanker werden er bij gehaald. Laura mocht niet verdrietig zijn, omdat er veel ergere dingen op de wereld zijn.

Ook tegen mij wordt vaak gezegd: “Als ik het met jou vergelijk, mag ik niet klagen.” Aan de ene kant is het fijn dat ze inzien hoe ernstig mijn situatie is. Maar aan de andere kant: Waarom zou je jouw situatie en jouw pijn met dat van een ander vergelijken? Waarom mag jij niet voelen wat je voelt? Omdat een ander het erger heeft? Mag ik dan ook niet af en toe huilen of gefrustreerd zijn om het feit dat ik bijna alles om me heen kwijt ben door een ziekte die mij sloopt? Want het kan altijd nóg ietsje erger.. Maar daar gaan we wel naartoe in deze samenleving. Want als ik één traan laat of één keer zeg wat voor kutdag het is, wordt een seconde later de vraag gesteld of ik misschien psychologische hulp nodig heb. Als iemand langer dan 3 maanden rouwt om een overleden persoon, krijgt diegene de diagnose depressie. Wat is dat toch voor onzin.

Mijn antwoord is dan ook altijd: “Je moet het niet met mij vergelijken, op dit moment is dit belangrijk in jouw leven en daar gaat het om.” Zolang jij inziet dat er -bijna- altijd ergere dingen kunnen gebeuren en je niet doet alsof je dood gaat als je je nagel hebt gebroken of als je een beetje moe bent van het sporten, dan mag jij daarom gewoon klagen, vloeken of verdriet hebben.

En misschien voel ik zelfs met je mee. Misschien? Ga daar maar gewoon vanuit. Aangezien ik in een hele heftige situatie zit, kan ik me in alles en iedereen inleven. Daar komt ook bij dat ik een hsp’er ben en dat ik soms het gevoel heb dat ik al zó veel levens heb geleefd waarin ik letterlijk alles heb meegemaakt wat je kunt meemaken. Maar dat terzijde. De mensen die -net als ik- in “ergere” situaties zitten, kunnen waarschijnlijk -net als ik- zo met jou meeleven.

Iedereen mag zijn eigen verdriet hebben. Je lacht iemand ook niet uit als diegene van hele kleine dingen kan genieten. Dat gun je iemand. Misschien geeft dat jou zelfs een lach op je gezicht! Als een bloemetje jou kan laten lachen, kan een bloemetje jou ook laten huilen. Zo makkelijk is dat. En daarbij hoef je geen rekening te houden met anderen.

Gun iemand het vermogen om zijn of haar gevoel te kunnen uiten in een wereld waar dat niet meer vanzelfsprekend is. In een wereld met zó veel taboes dat je er bijna over struikelt. En misschien.. Misschien laat je samen met diegene zelfs even een traan lopen. Van geluk of van verdriet. Gewoon, omdat je met hem of haar meeleeft.

Met al jouw vreugde en verdriet ben jij goed voor ieder die jou ziet. Met al jouw zorgen voor de boeg. Wees jezelf, dat is genoeg.

Met andere woorden: Laat iedereen eens even lekker in z’n waarde en spread the love!! Nu maar hopen dat Laura net zoveel mooie herinneringen gaat maken in haar nieuwe huis als in het huisje wat ze heeft achtergelaten?

Ik leef met je mee! Magic Everyday❤

 

Wil jij bij de grote MagicFamily horen? Ga dan naar deze Magic Everyday Facebookpagina, klik op de knop “vind ik leuk” en je behoort tot een groep met alleen maar prachtige mensen!

En zou je deze belangrijke petitie voor mij willen tekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *