Eindelijk!

Mijn laatste blog en de foto’s op mijn Facebookpagina wekten misschien de indruk dat het een stukje beter met me gaat. Ik zou willen dat ik dat kon zeggen, maar helaas is dat niet het geval. Ik vond het heerlijk om weer eens “goed” lijkende en positieve foto’s te plaatsen na zo’n lange tijd alleen maar minder positief nieuws. Maar zoals ik toen al beschreef, voelde ik me ook op dat moment heel erg ziek, ook al was dat heel even een paar minuutjes niet aan me te zien. Ik vind het helemaal niet leuk om dit te moeten zeggen, want ik ben veel liever brenger van positief nieuws natuurlijk. Maar dit blog is er om mensen te laten zien wat ME is, dus ook hier moet ik eerlijk in zijn.

Ik heb me in totaal drie dagen ietsje helderder gevoeld dan normaal. Helaas was dat alweer snel voorbij en ging het weer behoorlijk slecht. Uitval van armen en benen, drie keer achter elkaar flauwvallen en daardoor een uur lang op een koude badkamervloer moeten liggen, continu knallende hoofdpijn en misselijk, vreselijk overprikkeld met als gevolg meerdere aanvallen en honds- en hondsberoerd elke seconde van de dag.

Steeds vaker denk ik: wat gaat er in godsnaam zó fout in mijn lichaam waardoor ik zó ongelooflijk ziek ben? Het echte antwoord met een duidelijke oorzaak bleef steeds uit, tot zondag middag… Rond 17.00 uur kreeg ik een mail van mijn arts met de uitslagen die ze tot nu toe al had ter voorbereiding op onze afspraak van gisteren. Opeens werd er een heleboel duidelijk en ik moest het ook wel even flink laten bezinken.

Ik heb naast ME ook de ziekte van Lyme. Vroeger had ik een keer een documentaire gezien over deze ziekte met dat o.a. je hele zenuwstelsel kan worden aangetast en dat je er dood aan kunt gaan, enzovoort enzovoort. Als er één ziekte was waar ik echt heel bang voor was om die te krijgen, was het de ziekte van Lyme wel. Ik heb vanaf dat moment altijd met iets boven mijn hoofd gelopen als ik onder een boom liep en wilde liever niet meer naar het bos met de honden. Bammer. Heeft niet geholpen? De meeste teken zitten namelijk in gras en je kunt ook de ziekte van Lyme krijgen van besmette muggen..

☞ Er is Bartonella gevonden (de kattenkrabziekte).

Er zijn verschillende andere actieve virussen en bacteriën gevonden.

Ik heb een veel te lage Gluthation waarde. Gluthation is het belangrijkste afweermechanisme in de cel. Mijn arts zei dat ze nog nooit zo’n lage waarde had gezien bij iemand van mijn leeftijd. Een tekort kan, even in íets makkelijkere taal, dit allemaal veroorzaken:
•Het slecht werken van de hypothalamus, hypofyse en de bijnieren.
•Stapeling van peroxide, hydrogen en superoxide in de deeltjes die energie produceren in de cellen, die daardoor slecht werken.
• Door een tekort aan bepaalde cellen (TH1), wordt er geen bescherming geboden tegen virale infecties.
• Het veroorzaakt een magnesium tekort in de cellen en ook carnitine en zwavel tekorten.
• Het veroorzaakt allerlei ziektes en/of aandoeningen zoals ME, autisme, spijsverteringsklachten, allergieën en gewrichtsklachten.
• Een laag aantal natural killer cells, dus er zijn niet genoeg soldaatjes om de tegenpartij uit te schakelen. En er is een stapeling van giststoffen die niet weg kunnen.
• Het immuunsysteem werkt niet goed.
• Een tekort kan ervoor zorgen dat alle organen in het lichaam worden aangetast en niet goed werken.

Daarnaast is er ook een sterke activiteit van het Epstein Barr Virus. Dit virus wordt vaak niet zo serieus genomen, maar het kan ernstig zijn. Soms zelfs met overlijden als gevolg. Hoe ouder je wordt, hoe groter het probleem wordt met deze virale infectie. Een normaal mens maakt dit virus maar één keer in zijn leven door en vaak in de puberteit waarbij de meesten hooguit drie maanden ziek zijn, maar bij mij moet het natuurlijk al ruim drie keer terugkomen door een niet goed werkend immuunsysteem. En drie keer ben ik er langer dan een jaar ontzettend ziek van geweest. Ook heb ik hoogstwaarschijnlijk door dit virus het gluthation tekort en de ziekte ME.

Alles wat wij altijd al hebben gedacht, staat nu eindelijk zwart op wit. Natuurlijk is het heftig, maar als je zo ziek bent, wil je heel graag weten waardoor dat komt en wil je gewoon serieus genomen worden. Lange periodes van erg ziek zijn begon namelijk niet pas 7 jaar geleden, dat is begonnen sinds ik één jaar oud was. Er is nooit een jaar geweest waarin ik 12 maanden lang gezond en fit was. Meestal was ik 6 maanden daarvan “ziek, zwak en misselijk”. Wij hebben altijd al gezegd dat mijn immuunsysteem niet goed werkt, dat ik elk virus oppak en het bij mij altijd veel harder aankomt dan bij een ander. Waar de één een paar daagjes ziek was van de griep, was ik gelijk een maand verder. Na jaren te hebben moeten aanhoren dat het waarschijnlijk psychisch was en dat mijn ouders gewoon overbezorgd waren, is ons gevoel eindelijk bevestigd. Ein-de-lijk.

Deze uitslagen zijn van wat ze tot nu toe binnen heeft, dus dit is naar haar verwachting nog niet eens alles. “Het is echt niet gek dat je zo ongelooflijk ziek bent” zei ze. In mijn hoofd ging vooral de gedachte: Zie je wel…. Naar alle bevooroordeelde mensen, artsen en instanties.

ME, Lyme, Fibromyalgie, EBV en de rest. Het onderwerp “ziektes” kan nu makkelijk worden toegevoegd aan mijn persoonlijke kwartetspel. “Heb jij voor mij….?”

We gaan nu beginnen met het ontgiften van mijn lichaam en het aanpakken van het gluthation tekort en de Lyme. Dit zou normaal gesproken met injecties en antibiotica moeten, maar mijn lichaam zou dat nu helemaal niet aankunnen. We beginnen dus met een spray, druppeltjes en een heeeeleboel supplementen. Zodra ik daarmee die ziektes en tekorten goed heb gewaarschuwd dat ze even flink aangepakt gaan worden en ik wat aangesterkt ben, ga ik toch die antibiotica en de injecties krijgen waarschijnlijk. Daarna worden de virussen en bacteriën pas aangepakt.

De arts heeft gister gezegd dat ik echt wel een heel stuk beter ga worden. Nu durf ik daar nooit zo één twee drie op te vertrouwen door alle teleurstellingen die ik keer op keer moest krijgen, maar er is weer hoop! Er is weer genoeg wat aangepakt kan worden en wat een groot verschil zou kunnen maken. Dit zal echt niet van de ene op de andere dag zijn en het zal nog een heeele lange en zware weg worden, maar we gaan er vol goede moed voor!

Hoe geweldig zou het zijn als ik over een half jaar bijvoorbeeld weer even mijn bed uit kan of een van mijn vriendinnen kan ontvangen! Ik krijg er helemaal kriebels van in mijn buik haha. Hopelijk blijft de teleurstelling deze keer uit?

Ik krijg trouwens veel lieve en meelevende mailtjes binnen via mijn website, maar het lezen, typen en op de woorden moeten komen voor wat ik moet terugsturen, kost echt ongelooflijk veel moeite.. Sommigen wachten al maanden op antwoord en dat vind ik heel rot. Ik baal er vreselijk van, maar ik hoop dat jullie dit lezen en het ook begrijpen!

Veel liefs en Magic Everyday✨

Kijk ook even op de Facebookpagina om op de hoogte gehouden te worden en teken alsjeblieft deze belangrijke petitie nu dat nog heel even kan! Alvast heel erg bedankt!

4 Comments

  1. Pingback: In de Fashionista! – Magic Everyday

  2. Pingback: Update: schouderklopje en door – Magic Everyday

  3. Pingback: Lieve Twar, wat kan ik zeggen.. Ik ga je zó missen – Magic Everyday

  4. Pingback: Een update en een dag vol hoop – Magic Everyday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *