Ik hoop dat je je geld durft in te zetten op mij..

Je vecht en je vecht. Maar je weet niet waar tegen je vecht, je weet niet hoe je het uit kunt schakelen en je weet niet hoe lang het gevecht zal duren. Je weet niet of het gevecht überhaupt een einde kent of dat het door gaat tot één van de spelers knock-out is geslagen, misschien wel voor altijd. Je bent sterk, je móét door en er gebeurt zó veel dat je niet de tijd hebt om stil te staan bij hoe zwaar het wel niet is. Of hoe sterk de tegenstander is. Af en toe slaat de onzekerheid toe. De angst of je het wel gaat winnen. Het verdriet dat je voelt als je denkt aan wat je allemaal had kunnen doen als je niet volcontinu in de ring zou staan. Maar veel tijd om daar over na te denken, om die gevoelens toe te laten, heb je niet. Want de tegenstander vecht gewoon door, dus jij ook.

Soms ben ik op. Op van het vechten tegen zowel de genadeloze ziekte in mijn lichaam als tegen de onwetendheid en de koppigheid van de maatschappij. Op van het kilometers trekken aan dat dode paard. Op van het schreeuwen tegen een muur. En dat is lastig, want tot nu toe is er niemand die mij kan helpen. Niemand die mij aan het handje mee kan nemen op weg naar verlichting en genezing. Of niemand die mij in ieder geval íéts van duidelijkheid kan geven. Ik moet het dus allemaal zelf doen. Ik word aangemoedigd hoor. En hoe. Maar het gevecht ligt als los zand in mijn handen, het glipt er doorheen en ik kan er niets tegen doen.

Ik ben vaak onzeker geweest in mijn leven. Over- en door de meest onzinnige dingen. En hoewel dit met stipt de meest onzekere tijd in mijn leven is, ben ik nog nooit zo zeker van mijn zaak geweest. Ik zal nooit stoppen met vechten en ik zal het overleven. En beter nog: ik ben vastbesloten om dit te winnen. Want als ík er al niet in geloof, hoe kan een ander dat dan wel doen? Ik zal alleen nog even moeten onderzoeken hoe ik kan transformeren van een vork in een lepel. Of hoe ik zand kan veranderen in klei. Zodat ik de soep kan opvangen en de klei vast kan houden. Zodat ik ooit mijn leven weer in eigen handen heb. Maar tot die tijd, kun je mij vinden in de ring. Ik hoop dat je mij aanmoedigt. Ik hoop dat je je geld durft in te zetten op mij.

Magic Everyday 

————————

Like mijn Facebookpagina om op de hoogte te blijven! Dan hoor je gelijk bij de al best grote en geweldige MagicFamily✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *