#HELPBENTE: update 2

Met stomheid geslagen, verbaasd en dólgelukkig voelen we ons nu er in krap drie dagen al zóveel geld is gedoneerd. Talloze reacties, donaties, likes en gedeelde berichtjes verder, kunnen we stiekem gaan geloven dat de behandeling van Bente daadwerkelijk mogelijk gaat worden. Dit overtreft onze stoutste dromen!

Nooit hadden we gedacht dat zóveel mensen onze dochter Bente (en daarmee ook ons) een warm hart toedragen en haar de kans gunnen op een beter leven. We hebben donaties voorbij zien komen waarbij de kleur op onze wangen schiet en we hebben donaties voorbij zien komen van mensen waarvan we weten dat zij het geld absoluut niet kunnen missen. En tóch kiezen zij ervoor om Bente te helpen. We zijn er stil van..

Omdat we regelmatig de vraag krijgen wat de behandeling die Bente zal gaan krijgen ongeveer inhoudt, zal ik proberen dat uit te leggen (ik ben geen expert dus prik me niet vast op details, dat laat ik graag aan de artsen over).

Donderdag 2 augustus zijn Bart en ik bij Infusio in Frankfurt geweest. Een hele onderneming omdat het immers niet verantwoord is om Bente alleen thuis te laten blijven. En dus is er een heel legertje aan naasten ingezet om de zorg voor Bente op te vangen. Fijn hoor, zo’n netwerk waarop we onvoorwaardelijk kunnen rekenen!

We werden ’s morgens om 10.00 uur verwacht en hebben uitgebreid gesproken met een van de artsen. Infusio ontvangt mensen van over de hele wereld. Mensen met kanker, mensen met Lyme, mensen met ME en mensen met andere gezondheidsproblemen. Om een lang verhaal kort te maken: Infusio vertelde ons dat het eigenlijk niet heel erg uitmaakt of je nu Lyme, ME, Epstein Barr of een andere diagnose hebt. Het zijn ziektes die je je hele leven blijft houden.

Punt is dat het immuunsysteem door het langdurige ziekzijn totaal verstoord is. Doordat het immuunsysteem zijn werk niet goed meer kan doen, kom je op een –zoals dat zo mooi genoemd wordt- hellend vlak terecht. Je ontwikkelt de ene na de andere klacht en wordt steeds zieker. Zenuwbanen raken beschadigd, wat zorgt voor de zware overprikkeling. Ook het darmstelsel raakt overprikkeld, met als gevolg dat het lichaam veel voeding niet meer verdraagt. Je ontwikkelt intoleranties en hierdoor ontstaan vervolgens allerlei tekorten, waardoor je weer vatbaarder wordt voor andere zaken. Een vicieuze cirkel dus die moeilijk te doorbreken is.

Infusio stemt behandeling volledig op de persoon af. Voorafgaand aan de behandeling bekijken ze, aan de hand van het medisch dossier, of behandeling überhaupt tot de mogelijkheden behoort en of er kans op verbetering is. Daar krijg je een eerlijk advies over.

Als groen licht wordt gegeven en je behandeld kunt gaan worden, starten ze met een wat zij noemen “Global Diagnostics”. Er wordt bloedonderzoek gedaan om te kunnen zien wat er mogelijk aan de hand is, waar tekorten zijn en wat er als eerste kan worden aangepakt. Er kijkt een internist mee en er wordt nauw samengewerkt met een endocrinoloog, omdat hormonen nu eenmaal een grote rol spelen in het lichaam. Zoals gezegd wordt de uiteindelijke behandeling op de persoon afgestemd.

Hieronder beschrijf ik zeer beknopt een aantal van de mogelijkheden, maar ik verwijs jullie voor specifieke informatie graag naar de website van Infusio, omdat daar uitgebreide uitleg op te vinden is en ik nu eenmaal geen arts ben:

Bodywork
Verlicht pijn, bevordert diepe spierontspanning en bloedcirculatie en stimuleert de spier- en metabolische functie om genezing te ondersteunen.

Detox
Door middel van infusen wordt geprobeerd het lichaam optimaal te ontgiften.

Immuuntherapie
Bij zieke mensen zoals Bente is het immuunsysteem ernstig verstoord en kan het zijn werk niet goed meer doen. Met immuuntherapie (o.a. door Thymusinjecties) wordt de verhouding van de verschillende immuuncellen weer in evenwicht gebracht zodat het immuunsysteem weer sterker wordt.

IV therapie
Vitaminetekorten worden aangevuld. De therapie verhoogt de vitaminegehalten in het lichaam en verhoogt de beschikbaarheid van essentiële voedingsstoffen direct door de bloedbaan.

SVF (stamceltherapie)
Herstelt en regenereert beschadigd weefsel met behulp van eigen stamcellen uit vetweefsel, groeifactoren en ondersteunende cellen.

Ozontherapie
Levert hoge niveaus van zuurstof naar de bloedbaan om weefsel te regenereren, oxidatieve stress, pijn en ontsteking te verminderen en de afgifte van stamcellen te bevorderen.

Lymfdrainage

Voedingssupplementen

De behandeling voor Bente zal heel spannend zijn. Doordat zij zo ziek is, kan zij soms erg heftig reageren op medicatie, maar ook op supplementen. Toch gaan we het aan. Gewoon, omdat er geen andere opties meer zijn.

Ik kijk nog even op de teller en zie dat deze inmiddels op €26.147,50 staat. Sprakeloos en eindeloos dankbaar zijn we..

Als jíj ook wilt helpen, heel graag! Dat kan hier.

Doneren kan ook direct op de speciaal hiervoor geopende rekening: IBAN: NL63 RABO 0331 8187 52 ten name van: B.A.Kubin

Tot een volgende update.
Liefs van ons allemaal, Pauline

———————

Like de Facebookpagina of volg Bente’s instagram om op de hoogte te blijven!