#HELPBENTE: Behandeldag 1 bij Infusio!

Vandaag was de grote dag waar we zó naar uitgekeken hebben: de eerste dag op de weg naar een gezonde toekomst. Een toekomst waarin ruimte is voor mooie plannen, verre reizen, vriendendingen, een eigen plek onder de zon. Dat soort dingen. Gewone, alledaagse dingen waarover je, als je in goede gezondheid verkeert, niet eens bij nadenkt.

Om 08.15 al (vroeg!) stond Infusio chauffeur Bogdan klaar om ons op weg te helpen. Geweldig! Bente had hooguit een uurtje geslapen, dus fijn was anders, maar ze moest! Het is immers voor een goed doel en ze is vastberaden om er hoe dan ook voor te gaan.

Eenmaal daar kreeg Bente onmiddellijk de haar beloofde eigen ruimte toebedeeld. Daar kon ze blijven met Bart (paps) terwijl ik de rondleiding, het welkomstwoordje en de kennismaking met de staf en andere patiënten bijwoonde. Want daarbij aanwezig zijn, is voor Bente nu nog een absolute no go.

Maar laten we stap voor stap gaan.. dag 1 dus:

Dr. Bijan kwam na de rondleiding enz. als eerste bij Bente en hield een uitgebreide intake. Een fijne, eerlijke, begripvolle arts met veel kennis van zaken. Zijn achtergrond op het gebied van interne geneeskunde en neurologie geeft ons ook het vertrouwen de behandeling aan te gaan.

Het traject is een combinatie van o.a. reguliere geneeskunde, natuurgeneeskunde, mentale ondersteuning en voedingskunde. Deze twee weken zijn pas het begin, het is het voorwerk. De terugkomst bij Infusio over 4 maanden voor de tweede stamcelbehandeling is feitelijk nóg belangrijker, evenals de maanden ertussen en erná.

Bente vroeg hierbij ook of hij dacht dat ze beter zou worden en hij antwoordde met: “ja, een hele grote kans van wel.” Dat klinkt in ieder geval hoopgevend!

Hierna moest Bente tijdelijk verplaatst worden naar een andere ruimte omdat de aparte ruimte waar ze lag precies vandaag gebruikt moest worden voor massages. In de nieuwe ruimte werd er bloed afgenomen voor onderzoek.

Vervolgens kreeg ze haar eerste infuus. Dit infuus is om de cellen te openen zodat gifstoffen eruit kunnen en goede stoffen de cel binnen kunnen dringen. Ook meteen het eerste detox infuus waarbij verteld werd dat ze zich hoogstwaarschijnlijk nog een stuk slechter ging voelen. Bente vroeg nog of het met haar ernstige POTS niet gevaarlijk is, omdat dit een half jaar terug wel werd gezegd. Hij zei dat ze lichte detox alleen doen bij mensen die niet ernstig ziek zijn, maar bij “a crazy situation like yours” is het belangrijk dat dit gedaan wordt. Natuurlijk wel afgestemd op het lichaam.

Meteen toen het eerste infuus klaar was, werd het tweede infuus aangekoppeld. Dit infuus activeert de mitochondriën. Oftewel de energiemotortjes in de cellen.

Toen het tweede infuus leeg was, kreeg ze een thymus injectie om het immuunsysteem te versterken. Daar waren we thuis al mee begonnen op advies van Infusio. En één injectie voor de detox.

Ten slotte mocht ze op het laserbed. Dit ziet eruit als een zonnebank maar werkt totaal anders. Het zet wederom je cellen open én kan pijnverlichting geven.

Helaas werkte dat láátste stukje nog niet voor Bente, ze wist niet waar ze het zoeken moest van de pijn. Maar hier anticipeerden ze gelijk op door medicatie mee naar huis te geven.

Voor de eerste dag is er al veel gebeurd. Bente is tevreden, maar ook compleet gesloopt en de pijn is verschrikkelijk. Morgen dag twee. Dan staat er o.a. de zgn. Global Diagnostics op het program. Wij volgen haar vanaf de zijlijn, hoopvol en belangstellend! En we blijven het bijzonder vinden dat jullie dat ook doen, we voelen ons zó gesteund..

Tot morgen??‍♀️

Liefs, Pauline (mams van Bente)


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven!