#HELPBENTE: Behandeldag 2 bij Infusio

18 september 2018, Prinsjesdag en dag 2 van Bente’s roadtrip to life.

Om 09.30 uur komen we aan bij Infusio. De “bubble” is weer vrijgehouden voor Bente, hoe fijn is dat… De bubble is een soort van huisje in de open ruimte. Een huisje met een bed en twee comfortabele stoelen voor ons. Er heerst rust (voor zover mogelijk dan, rust is een relatief begrip) en het licht is er getemperd. Het biedt de mogelijkheid om de wereld even buiten te sluiten en je op jezelf te focussen, en dat is fijn.

Er zit vaart in de behandeling. Om 09.45 uur al wordt infuus 1 aangekoppeld. Een infuus tegen bacteriën en virussen. Het prikken lukt niet in één keer, dus er komt een kleinere naald aan te pas (Peter, Ruud en Annemieke van het thuiszorgteam, what’s new?)

Toen dit eerste infuus was ingelopen, kwam infuus twee er meteen achteraan. Een flinke dosering Gluthation. Een middel dat helpt bij het ontgiften. Bente krijgt thuis wekelijks ook al twee jaar een kleine hoeveelheid via een infuus. Niets spannend dus even.

Om 10.10 uur wordt de Global Diagnostics gedaan. Een onderzoek met behulp van geavanceerde meetapparatuur om allerlei waardes in het lichaam te bepalen en o.a. ontstekingen op te sporen. Het ondersteunt het bloedonderzoek dat tijdens de behandeling wordt gedaan.

Om 10.20 volgt infuus 3. De meest heftige detox die er is in dit proces. Normaal gesproken wordt deze detoxbehandeling pas veel later in het behandeltraject ingezet en bouwen ze dit rustig op. Maar gezien de ernst van Bente’s situatie is het belangrijk dat deze behandeling in haar geval op de tweede dag al start.
Het infuus brandt en jeukt as hell, haast niet te doen. Maar Bente zet door, alles voor het goede doel.

Om 12.00 uur, tijdens dit infuus, komt Dr. Bijan langs met belangrijk nieuws. Nu al wijst het eerste bloedonderzoek uit dat er een serieus probleem is met Bentes immuunsysteem. “There is something seriously going on.” Bente heeft een erg laag aantal witte bloedlichaampjes en er lijkt een grote belasting te zijn qua bacteriën, virussen en toxines. Er is in ieder geval duidelijk te zien dat Bente’s immuunsysteem volcontinu tegen iets in het lichaam aan het vechten is. Wat dat “iets” precies is, kon hij nu nog niet zeggen, dat moet te zien zijn in de resultaten die we waarschijnlijk morgen terugkrijgen. Hierdoor is haar immuunsysteem in iedergeval totaal uitgeput en lijkt “burned-out”. Het verklaart een groot deel van haar klachten en om deze reden is het belangrijk dat vandaag al gestart wordt met de zware detoxbehandeling.

Het is inmiddels 14.00 uur geweest en haar groepsgenoten zijn naar huis. Bente ligt nog steeds aan het infuus en voelt zich steeds zieker worden. Ze is enorm misselijk, trilt over haar hele lijf, heeft hartkloppingen en weet van ellende niet waar ze het zoeken moet. En er is niets wat we voor haar kunnen doen. Wat een machteloos gevoel! Stoppen is echter geen optie, daar zal ze niet beter van worden. Met opa in gedachten (“gewoon doorzetten, zachte heelmeesters maken stinkende wonden!”) wordt het infuus nog iets sneller gezet en Bente ondergaat het. Alles voor een betere toekomst!

Uiteindelijk is het 16.20 uur als het infuus eindelijk klaar is. Bente is op. Ze kan niet meer. Wel moet ze tot slot nog even op het laserbed. Gelukkig duurt dit maar zes minuutjes en konden we daarna meteen in het busje naar ons appartement. De nacht zal door de detox waarschijnlijk erg zwaar worden, maar daar zijn we voor gewaarschuwd. Dus ik ben benieuwd..

Morgen komen er nieuwe labresultaten binnen, dan krijgen we ongetwijfeld meer specifieke informatie te horen. Tot dan!

Pauline (mams Bente)


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar instagram om op de hoogte te blijven!