#HELPBENTE: Behandeldag 3 bij Infusio

Afgelopen nacht is Bente behoorlijk ziek geweest. Veel zweten, continu tegen flauwvallen aanzitten en het gevoel hebben dat ze moest overgeven. Ook heeft ze de hele tijd een chipssmaak (Croky paprika om specifiek te zijn?) in haar mond en ruikt ze continu die geur. Precies wat we van de detox allemaal konden verwachten dus. Dit was helaas nog steeds zo toen we aankwamen bij Infusio. Vrijwel meteen kreeg ze een pil tegen de misselijkheid, een kopje thee en twee stukjes fruit vol vitamine C. Er werd zelfs een kruik en een deken gebracht tegen de pijn en omdat Bente het koud had (ondanks dat het hier 32 graden was vandaag). De mensen daar zijn zo ontzettend lief en kundig. Alles draait erom dat het Bente zo comfortabel mogelijk gemaakt wordt.

Het eerste infuus om 08.30 uur is weer een ‘nasty one’. Een middel dat oorspronkelijk wordt gebuikt ter bestrijding van Malaria. Hierdoor komen de bacteriën die zich hebben verstopt in de cellen tevoorschijn en vervolgens worden deze gedood. Agressief maar doelmatig zullen we maar zeggen:)
Gelijktijdig wordt er bloed afgenomen voor onderzoek naar actieve coinfecties. Deze uitslagen komen pas over een week.

Na dit infuus krijgt Bente onmiddellijk twee nieuwe infuuszakken aangehangen, maar nu met “feel good” infusen. Een infuus met vitamine B complex en een infuus met vitamine C, Q10 en Magnesium (Meyers cocktail). Beide infusen zijn energieboosters. Zó nodig!
De fysiotherapeut komt haar vervolgens halen voor een heerlijke, ontspannende massage.. Deze werkt op de hersenen en voor het zelfhelende vermogen.

Maar tijdens de massage, gaat Bente zich alleen maar slechter voelen. En als ze terug is, crasht ze. Alle prikkels worden haar te veel waardoor ze niet weet waar ze het zoeken moet. We ‘verhuizen’ van de ‘bubble’ naar een aparte kamer ergens achter in de gang. Na een tijdje trekt Bente langzaam weer een heel klein beetje bij. Ze is weer “aanspreekbaar”. Maar het enige wat ze wil, is zo snel mogelijk naar huis.

Om 13.25 is het infuus leeg en wordt Bente bevrijd van de naald. Na nog een Thymus injectie en 10 minuten op het laserbed mogen we eindelijk naar het appartement. Eenmaal thuis was ze opgelucht dat ze weer in haar bed lag, pikdonker en doodstil. Eindelijk.

Morgen is er weer een nieuwe dag. Een nieuwe dag met nieuwe kansen! Hopen dat ze zich dan weer iets beter voelt en het allemaal iets beter aan kan..

We lezen jullie berichtjes en reacties en die geven ontzettend veel steun, dank jullie wel daarvoor!!


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!