#HELPBENTE: Behandeldag 5 bij Infusio

Gisteren was een loodzware dag. Ik wind er geen doekjes om; de behandeling van Bente is heftig. Fysiek, maar ook mentaal. Bentes dagritme (lees: géén ritme) is totaal verstoord en het trekt een zware wissel op haar dat ze iedere dag uiterlijk om 09.30 uur start met de behandeling. Dat betekent vroeg uit bed, in de kleren, eten en in de rolstoel naar buiten om vervolgens met veel moeite de taxi in te worden geholpen. Voor de meesten van jullie is dat doodgewoon en gaat zoiets moeiteloos, voor patiënten als Bente een ware krachttoer.

Bente startte de dag met het laserbed, maar ze redde het niet om de tijd vol te maken. Daarna werd Bente plaatselijk verder behandeld met een laserapparaat. En niet lang nadat het eerste infuus was aangesloten (om virussen/bacteriën te lijf te gaan) viel Bente voor de eerste keer flauw. Het duurde vrij lang voordat ze bijkwam. Er werd een nieuwe fles aangehangen, nu met een middel dat werkt op de prikkeloverdracht in de hersenen en dat belangrijk is voor de stofwisseling. Opnieuw ging het fout. Ze viel flauw en kreeg geen lucht. Het infuus werd vervangen door een infuus met medicatie/supplementen die energie gegeven.

De arts informeerde naar Bentes voedingspatroon en gaf aan dat haar lichaam compleet uitgeput is. Door haar slechte conditie lijkt er een soort van vicieuze cirkel te zijn ontstaan. Veel voedingsmiddelen maken dat ze zich zieker voelt. Ze is vrijwel continu misselijk en heeft altijd buik/maagpijn. Ze heeft bovendien vaak de kracht niet om te eten. DNA onderzoek liet twee jaar geleden al intoleranties zien voor o.a. soja, lactose, gluten, geraffineerde suikers, sulfiet, vis, spinazie etc. Ze ontwikkelde Prikkelbaar Darm Syndroom en ook kool, bonen, vlees en histaminerijk eten vielen af als keuze. Ik kan je vertellen: dan blijft er weinig over van wat je nog wél mag hebben. En hoewel we al die tijd enorm ons best hebben gedaan om het eten zo gezond mogelijk te maken, adviseerde de arts van Infusio ons gisteren met klem om alle voedingsadviezen uit het verleden en het DNA rapport te vergeten en vanaf vandaag te gaan eten op basis van trial & error. Met andere woorden: ervaar wat goed valt en wat niet. Maar éét, je lichaam heeft de energie gierendhard nodig om te kunnen herstellen. Zeker als volgende week de stamcellen hun werk moeten gaan doen, móeten ze de energie kunnen pakken die nodig is om genezing te kunnen brengen… Dít vergt even een mentale omslag!

Bente kreeg medicatie mee om misselijkheid en buikpijn te voorkomen en vanaf vandaag zijn we begonnen met uitbreiding van haar voedingspatroon.

Het gesprek met Dr. Bijan kwam behoorlijk binnen. Als moeder is juist dit punt voor mij al langer een grote zorg en het voedingspatroon zorgt regelmatig voor spanning en discussies tussen Bente en mij. (..Mochten jullie denken dat wij het ideale gezin zijn waar nooit strijd is… dát is dus niet zo. Ik kan een hele vervelende moeder zijn en Bente ‘still a pain in the ass.’ Met andere woorden: we zijn in dat opzicht volstrekt normaal!).

De spanning liep tussen ons even hoog op en alle opgekropte emoties van de afgelopen periode kwamen eruit. Bart blijft onder alle omstandigheden rustig en heeft de witte vlag voor ons gehesen. Ik heb even lekker uitgehuild bij de moeder van Susanne, een lotgenootje van Bente die op dit moment ook wordt behandeld. Het is fijn om met gelijkgestemden te zijn, dat helpt.

De behandeling van Bente werd voortgezet en na nog wat injecties mocht ze terug naar het appartement.
Leeg en helemaal op, zo voelden we ons alledrie. Daarom was er ook even géén update.
Bente en ik hebben vandaag een goed gesprek gehad en hebben afspraken gemaakt. We kunnen weer samen door een deur, zélfs als er een infuuspaal mee gaat?

En nog even over Infusio.. een diepe buiging voor álle medewerkers daar! Wat zijn ze deskundig, zorgzaam, behulpzaam en begripvol. In één woord: geweldig! We voelen ons gesteund, begrepen en op alle fronten geholpen. Infusio heeft veel expertise op het gebied van ME, Lyme en andere chronische ziekten als deze. Infusio gaat Bente genezing brengen, hoe dan ook!

Liefs en fijne zondag,

Pauline (mams van Bente)


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!