#HELPBENTE: Bericht van het thuisfront

Bente en mijn ouders zitten in Frankfurt, terwijl wij het hier draaiende proberen te houden. Op een afstandje volgen wij de behandelingen en leven erg met hen mee. We zien hoe Bente de zware behandelingen ondergaat en wat dit met haar doet. Laserbehandelingen, meerdere injecties, infusen etc. En dat niet alleen, Bente heeft daar een totaal ander dag en nacht ritme dan dat ze hier gewend is. En we weten allemaal hoe zwaar dit voor Bente is. Maar samen met mijn ouders slaan ze zich er doorheen.

Ook voor ons, op kilometers afstand, is dit allemaal erg spannend. Je zou zo graag even naar Frankfurt willen en ze knuffelen en ondersteuning bieden.
Gelukkig hebben we elke dag wel contact met elkaar, is het niet via videobellen dan is het wel via de app of telefonisch.

Wij zitten nu voor de twee weken dat Bente en mijn ouders weg zijn, in het huis van mijn ouders. Gezellig hoor met vier honden, drie katten en heel veel vissen. Het gaat ook hier allemaal goed en met zijn tweeen weten we ons prima te redden. We doen ons best om hen zoveel mogelijk te ondersteunen, of ze nou thuis zijn of niet.

Toch heb ik heel veel respect voor mijn ouders hoe zij het huishouden draaiende weten te houden. De zorg voor Bente, de zorg voor de huisdieren, het huishouden en hun werk. Ik doe het ze niet na.

Ik kijk er erg naar uit dat mijn zusje en mijn ouders weer thuis komen en hoop op een veel gezondere Bente. Ik weet dat het nog een lange weg is met nabehandelingen maar ik hoop dat op een dag Bente weer helemaal de oude is. Dat we weer samen kunnen zingen, dansen, winkelen, filmavondjes kunnen houden en nog veel meer leuke dingen samen kunnen doen. Zoals zussen horen te doen. Ik hoop met recht dat deze behandeling er toe leidt dat Bente haar leven weer kan oppakken en niet alleen met mij maar ook met haar vriendinnen zoveel leuke dingen kan doen zodat ze alle jaren kan inhalen.

Liefs,

Ivanka (zus van Bente)


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!