#HELPBENTE: De eerste stamceldag!!

Het was vandaag een lange en ook best een beetje spannende dag: stamceldag! Als we afgaan op de ervaringen van lotgenoten die eerder bij Infusio zijn geweest, dan zou vandaag wel eens de eerste dag kunnen zijn van een ander leven voor Bente. Een leven waarin meer mogelijk is. Een leven waarin gezondheid de boventoon voert en waarin ruimte is om alledaagse dingen te doen. Een boodschap doen, een was draaien, en als het kán: werken. Maar óók lekker uit eten gaan, uitwaaien aan zee, een feestje vieren, met vrienden afspreken. En misschien, wie weet, zelfs op reis naar Bali ..
Oké, nu dwaal ik af. Maar dít is wat ik mijn dochter wens. Een gewoon, fijn, voor zover mogelijk zorgeloos, menswaardig bestaan..

Even terug naar het begin, de stamceldag dus. Nadat Bente vanmorgen, na een zware nacht, met pijn en moeite op haar bank was gekropen in haar eigen kamer, werd er vrijwel direct bloed afgenomen door Nadine, een van de artsen. Ik weet niet of iemand van jullie wel eens kijkt naar de serie The 100 op Netflix? We weten na vandaag dat Bente feitelijk gewoon een Natblida (Nightblood) is. Haar bloed was bijna zwart, heel donker. Het voordeel is dat Natblida’s
-in de serie in ieder geval- een soort van onsterfelijk zijn. Dat boezemt vertrouwen in!?

Vandaag was niet Bente’s beste dag. Het totaal andere dag-/nacht ritme, het slechte slapen en de pijn nekten haar, meer dan de andere dagen. Het kostte moeite om de twee forse spuiten vol te krijgen, maar het ís gelukt! Het bloed werd snel weggebracht om de juiste stamcellen eruit te filteren en Bente werd aan een ijzerinfuus gelegd om aan te sterken. Gluthation volgde, met daarna een grote fles met vitaminen/mineralen.
De dag duurde voor Bente’s gevoel lang. Ze was óp, ze kón niet meer. En eigenlijk wilde ze maar 2 dingen.. naar huis en naar bed.

Zo rond 14.30 uur was de tijd aangebroken voor de ACT, de stamcelbehandeling…
Met veel zorg werd een nieuw infuus met een speciaal filter aangesloten. Dit filter laat de stamcellen beter door, zo werd ons verteld.
Aan mij de eer om de stamcellen in te spuiten. Een mooi, symbolisch gebaar. Je geeft je kind immers als het ware een nieuw leven! Tja, en dan word je tóch een beetje stil. Het moment is maar klein, de cellen lopen snel in. Maar ze geven zoveel hoop!

Tekst gaat na de foto’s verder 

Na dit bijzondere infuus kreeg Bente nog een fles gewone NaCL om de boel goed door te spoelen en ook de laatste stamcellen het lichaam in te laten zwemmen. Dat was het. Nu moeten ze hun werk gaan doen. We gaan de komende tijd zien of we verandering gaan merken..

De dag werd zoals gebruikelijk afgesloten met een fijne Thymusinjectie (deze doet gemeen zeer!) en een bezoek aan het laserbed.

Rond 15.30 waren we terug in ons appartement, waar Bente op maar voldaan haar bed in rolde.

Tot morgen en speciaal voor iedereen die ons op welke manier ook steunt.. DANK JE WEL!

Liefs, Pauline (mams van Bente)


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!