#HELPBENTE: De laatste behandeldag bij Infusio!

De vlag mag uit, vanmorgen heeft Bente het éérste deel van haar behandeling bij Infusio afgerond. Die vlag verdient ze mét wimpel want de behandeling was zwaar. Loodzwaar. Maar ze deed het toch maar mooi. The girl rocks!

Waar ze gister nog niet zo veel pijn had aan haar rug, was dat in de avond wel even anders. Het was zo erg dat ze weer flauwviel en moest overgeven. Saai he, dat steeds in herhaling vallen? Ze kan niet op haar rug liggen en nauwelijks op haar zijkanten omdat haar bovenbenen en heupen eigenlijk net zo veel pijn doen. Daarnaast voelde ze zich doodziek. De stamcellen zijn duidelijk nu al aan het werk. En ondanks dat dat ontzettend zwaar is, is dat ook een heel goed teken.

Na de behandeldag (waarbij ze zich zó slecht voelde dat ze het laatste infuus het liefst voortijdig wilde stoppen, maar uiteindelijk toch heeft doorgezet), was het tijd om afscheid te nemen van de medewerkers daar. Voor iedereen hadden we een kleinigheidje als bedankje voor de goede zorg. En goede zorg wás er! De knuffels vlogen ons om de oren, want: “Every hug is a healing one.”

Na het afscheid kwam de opluchting.. Nu. Even. Niets!
We zijn inmiddels terug in ons appartement en proberen alle indrukken van deze twee weken te verwerken. Dat valt niet mee, want wat is er óntzettend veel gedaan en gebeurd!

De MRI heeft zoals verwacht bevestigd dat bepaalde nekwervels niet goed op hun plaats zitten. Hoe het precies heet in het Nederlands is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken van een nekhernia, artrose… maar daar moeten we nog even achter zien te komen. Waar de pijn vandaan komt, is nu in ieder geval wel duidelijk. Er is gelukkig geen sprake van een zenuwbeknelling, dus dat is dan wel weer goed nieuws.

De tweede Global Diagnostics test van gisteren laat zien wat er al verbeterd is ten opzichte van de eerste week én waar het lichaam nog hard aan moet werken. Er waren wel degelijk al dingen verbeterd, zo bijzonder om te zien! De stamcellen, de neurotransmitters, de energieboosters, de detoxbehandelingen, de vitamine infusen, de pijnstillers, het ‘Leaky gut program’ én Bente zelf moeten nu hun werk gaan doen. En dát heeft tijd nodig. Tijd, rust, goede voeding, oefening en veel geduld. Vooral veel geduld.

Vanaf vandaag gaat Bente zich focussen op haar herstel. Dat zal gepaard gaan met vallen en opstaan, met ups and downs. Medepatiënten die we hebben gesproken tijdens het vervolg van de behandeling, spreken allemaal, zonder uitzondering, over een enorme verbetering van hun gezondheidstoestand. Maar óók over eerst eventuele verslechtering en de rollercoaster waarin zij zich bevinden.

De race is nog niet gelopen, Bente staat pas bij de start. We vertrouwen er blind op dat ze de finish gaat bereiken. Maar hoe? We gaan het allemaal meemaken.

Vanaf nu even geen dagelijkse updates meer, maar aandacht voor het hier, het nu, voor elkaar en voor herstel. We hopen dat jullie hier begrip voor hebben en beloven jullie regelmatig op de hoogte te houden. En van elke stap in de goede richting zullen we jullie deelgenoot maken. Want dankzij jullie heeft Bente deze kans op genezing gekregen. Dat zullen we nooit vergeten!

Liefs van ons, Pauline


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!