Infusio: Behandeldag 4

Na een voor Bente vreselijke nacht waarbij ze elk uur van de klok heeft gezien, was vandaag een naar omstandigheden ‘goede’ behandeldag.

Chauffeur Bogdan was spot on time (as always) en bij aankomst in Infusio was Bente’s bedje al gespreid. Drie zachte dekens, drie fijne kussens en een kussenrol om haar infuusarm te kunnen ondersteunen. Er volgde een warm welkom door Vivian met een glaasje groene thee, wat physalis vruchten en een warm handdoekje voor Bente. Onze prinses. Het mág in dit stadium. Ze kan niet lang zitten of liggen in een bepaalde houding, ook niet in de comfortabele loungestoelen die Infusio heeft. En licht, geluid en drukte verdraagt ze nog steeds niet goed (wel íetsjepietsje beter dan vóór de eerste behandeling in september gelukkig). Infusio speelt hier geweldig op in en heeft opnieuw een kamer voor Bente vrijgemaakt in de managementgang, waar een haast serene rust heerst. Hoe bijzonder is dat!

Als verwennerijtje kreeg Bente vandaag, voorafgaand aan een infuus tegen de overprikkeling en een infuus ter ondersteuning van de mitochondriën, een injectie met pijnstillers. Toen rond half één de beide infusen ingelopen waren, volgde nog een behandeling ter bevordering van Bentes energielevel. Om kwart over één waren we klaar en konden we ‘naar huis’.

Een vroegertje dus. Gelukkig maar, want Bente voelde zich op dat moment heel slecht en kon niet wachten tot ze in haar bed kon liggen. Door het totaal andere ritme hier, het andere bed, het andere eten, de vele contacten, de verschillende talen en de talloze bewegingsmomenten is zij gesloopt.

Nog één dag te gaan. En dan, na nog een hele dag bijkomen zaterdag, pikt Stichting Ambulance Wens ons zondag weer op om Bente naar huis te brengen.

Het leven is goed, en de wereld zit vol mooie mensen die het beste met ons voor hebben. We voelen ons gezegend met deze kans op herstel.

In de zomerperiode gaan we terug om de behandeling te vervolgen. De weg naar herstel is lang en vol dromen, dromen die Bente uiteindelijk waar gaat maken. Hoe dan ook!✨

Liefs, Pauline (mams)


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!