Infusio: de laatste behandeldag!

Yes, het zit erop! Bente heeft de behandelingen deze week doorstaan en kan niet wachten om weer heerlijk naar huis te gaan!

Vandaag, op de laatste dag van deze enerverende week, hebben ze haar nog even flink laten werken. Om 8.45 uur werd het eerste infuus aangekoppeld, Intracell om de cellen te openen, zodat de volgende infusen goed konden inwerken. Daarna Choline, iets waar Bente niet heel erg naar uitkeek. Ze heeft hem elke dag gehad om de overprikkeling te reduceren. Bente reageert nogal heftig op dit infuus. In no time wordt ze enorm draaiduizelig, flink misselijk en haar hart gaat als een razende tekeer. Woensdag liep het infuus iets te snel in, waardoor ze ineens bijna niet meer kon zien. Dat was echt wel even eng! Gelukkig trok dát, toen het infuus langzamer werd gezet, na een half uurtje weer bij. De ochtend werd afgesloten met een infuus ter ondersteuning van de spieren en een behandeling voor de energiebalans. Wat was Bente opgelucht dat het eindelijk klaar was, ze is op. Wil naar huis..

Aan het begin van de week is er een Serum Tryptase test gedaan om te kijken of het Mest Cel Activatie Syndroom (MCAS) een rol speelt bij Bente’s klachten. Die uitslag was gelukkig negatief. Jeejjjjj, er gaat gelukkig ook eindelijk iets normáál??

We hebben het uitgebreid over voeding gehad. Nu de 100 dagen na de stamcelbehandeling voorbij zijn, is vegan niet per se meer nodig. Het advies is: eet waar je je goed bij voelt en wissel af. Zo lang het maar zo clean mogelijk is. Lees niet te veel op internet en laat je niet gek maken door meningen en adviezen van anderen. Jíj weet en voelt intuïtief wat goed voor je is. Vertrouw op je lichaam, het is tot veel in staat! Bij alles geldt: probeer dingen uit volgens het principe trial & error. Verdraag je iets nu nog niet, dan wil dat niet zeggen dat je er allergisch voor bent. Probeer het gewoon over een tijdje opnieuw. Met het sterker worden van je lichaam wordt ook de spijsvertering beter.

Deze week is ons door zowel artsen als verpleegkundigen meerdere keren zo goed als verzekerd dat Bente op gaat knappen. Ook de scans die gemaakt zijn, laten zien dat de stamcellen op dit moment heel hard aan het werk zijn. Een goed teken, want hieruit blijkt dat haar lichaam daar dus wel toe in staat is!

Voor nu is het even klaar. Elk personeelslid dat er was, nam afscheid met een dikke knuffel. We zijn iedereen bij Infusio ongelooflijk dankbaar voor de goede zorg. Ze willen écht het beste voor elke patiënt en dat is zo’n verademing..

In de zomer keren we terug voor de stamcelbehandeling die Bente nu nog niet kon krijgen. Bente heeft Bogdan, onze chauffeur, gezegd dat ze er voor gaat om de volgende keer zonder rolstoel te komen. En als Bente ergens voor gaat…

Morgen nog een dag rust en zondag met Stichting Ambulance Wens fijn naar huis. Bedankt voor de support, alle steun en ongelooflijk lieve reacties in de afgelopen dagen. Jullie zijn geweldig, het geeft ons zóveel kracht!

Liefs en dikke kus van ons,

Pauline


Like Bente’s Facebookpagina en volg haar Instagram om op de hoogte te blijven!