Column: ‘Het regent.’ ‘Ja, dus?’

Dit is een oude foto, ik heb er alleen een nieuw regenfiltertje aan toegevoegd?


Ik trek mijn jas aan om het door mijn arts geadviseerde rondje in de tuin te lopen. Vandaag lukt het weer een keer. ‘Ga je dat echt doen?’ Vraagt mijn vader terwijl hij naar buiten kijkt, ‘Het regent’. ‘Ja, dus?’ Vraag ik een tikkeltje verward.

De eerste regendruppels in drie jaar tijd vallen op mijn gezicht. Ik ga bij mezelf te rade wat ik hier vroeger nou zo irritant aan vond. Waarom mensen over het algemeen het liefst binnen blijven wanneer de regen uit de lucht valt. Een beetje koud, tikkeltje hard, nat, maar ook verfrissend en vooral een teken dat ik weer even buiten kan zijn nadat ik dat jaren niet ben geweest. Hoe kan dat nou vervelend zijn?

Terwijl ik met mijn ogen dicht mijn hoofd naar achteren doe om de druppels nóg beter te voelen, vraag ik mij af of er een tijd komt dat ook ík de regen weer verafschuw. Dat ook ik liever binnen blijf, vloekend op mijn fiets zit of zeur omdat mijn make-up is uitgelopen en mijn haar één grote pluizenbol is geworden, juist nu ik het thuis net zo mooi had gestyled. Ik kan het me nu nog niet helemaal voorstellen, maar grote kans dat dat wél gaat gebeuren.

Zal er dan ergens in mijn achterhoofd een stemmetje zijn dat op die momenten toch even een lach op mijn gezicht tovert? Dankbaar dat ik überhaupt over dat soort dingen kan ‘zeuren’? Ik hoop het zó! Ik hoop dat ik nooit vergeet hoe bijzonder het is. Ik hoop dat ik de waarde hiervan in blijf zien, hoe ‘normaal’ mijn leven er dan ook uitziet. Dat ik met elke vezel in mijn lijf dankbaar ben dat ik weer kan doen en voelen waar ik al die tijd zo naar verlangd heb. Dat ik mij hier bewust van blijf bij alles wat ik doe. Dat is iets wat ik gewonnen heb en waar ik mijn uiterste best voor ga doen om te behouden. Dat beloof ik mij!

Na een paar veel te korte minuutjes loop ik naar binnen, balend dat het me niet langer lukt om buiten te blijven. Maar vooral voldaan. Ik heb toch maar weer even iets ‘nieuws’ gevoeld vandaag. Weer een mijlpaal. Een kleintje, maar hij is er✨

Magic Everyday 

P.s. Mijn columns moet ik ongeveer een week van te voren inleveren, dus deze is ongeveer anderhalve week terug geschreven. Nu schijnt het zonnetje opeens, ik hoop dat jullie er een beetje van kunnen genieten!?


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven!