Column: Ik ben verliefd!

Deze geur, het doet iets met me. Alsof er diep van binnen een bijzonder soort vlinder ontwaakt uit zijn winterslaap. God hoe heb ik dit al die tijd “kunnen” missen? Het brengt herinneringen naar boven als een film die in flitsen wordt afgespeeld. Alleen maar fijne beelden, lachende gezichten, stralende mensen, het leven door een gouden bril. De lente is buiten. En ik heb het zó gemist!

Al een paar dagen zie ik op social media hoe het zonnetje weer schijnt. Hoe de lente vroeg is gekomen dit jaar. Ik snakte naar buiten zijn, maar het lukte niet. Vandaag wel. Vandaag moest en zou ik het met eigen zintuigen ervaren. Vandaag zou ik weer een rondje in mijn achtertuin lopen. 

Het is nóg fijner dan ik me herinner. Nóg intenser. Alsof er een stukje wordt wakkergeschud wat ik al die tijd uit zelfbescherming had weggestopt.

Als een verliefde tiener loop ik door de tuin. Ik probeer mijn glimlach te onderdrukken, maar wie houd ik voor de gek. Mijn ogen stralen, ik voel het. Ik ben verliefd. Verliefd op het leven. Stapel, smoor, helemaal hotel de botel! Het is nu alleen nog een soort lat-relatie, een geheimpje tussen ons. Ik wil eerst zien hoe het gaat lopen, vaker samen kunnen zijn, niet meer gestraft worden wanneer we samen tijd doorbrengen. Daarna kunnen we het open gooien. Officieel maken.

Ik moet snel weer naar binnen. Die paar korte minuutjes wandelen is voor mijn lichaam nog erg zwaar. Maar dat geeft niet. Dat is logisch. Ik geef het de tijd en ruimte die het nodig heeft. Dit is absoluut niet de laatste keer dat ik het gevoel van de lente zal meekrijgen. Maar wel de eerste keer in een hele lange tijd. Ik zie het als een nieuw begin. Een frisse start. En ik kan niet wachten tot ik er op en top van kan genieten zonder me zo vreselijk beroerd te voelen. Écht genieten. En lang ook. Zonder de strijd, zonder de klap. Maar voor nu probeer ik dit gevoel vast te houden. 

Liefde voor jou leven, ik zie je snel weer?


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven!