Column: Een glimp van de gezonde ik

Nieuwe broeken, blousjes, jasjes, jurkjes, zonnebrillen, sieraden, make-up, mooie laarsjes… Al weken, nee maanden, komt het ene pakketje na het andere pakketje binnen. Ik weet dat het niet goed is voor het milieu en ik probeer dat, door andere dingen te laten, weer in balans te brengen. Maar na drie jaar niets anders te hebben gedragen dan zwarte pyjama’s, heb ik écht een nieuwe inhoud voor mijn kledingkast nodig. Weer iets wat er op duidt dat ik er van overtuigd ben dat ik beter ga worden. En wat kijk ik er naar uit om het ook echt weer te kunnen dragen!

Zodra het pakketje binnen is gekomen, trek ik de kleding -wanneer dat lukt- natuurlijk meteen even aan om te passen. Sommige kledingstukken, laarsjes of sieraden zijn nét wat gedurfder dan dat wat ik voordat ik ziek werd droeg. Iets met een stukje zelfontwikkeling en mij er niets van aan willen trekken wat anderen ervan vinden.

Het verschil dat kleding en een make-upje kan maken voor je gemoedstoestand is groot. Ik voel me op dat moment echt weer even mens. Ik krijg weer even een voorproefje van hoe ik er uit hóór te zien. Soms maak ik er dan snel een foto van, voordat ik instort en weer plat moet liggen. Op die foto’s zie je nauwelijks iets terug van dat ik ziek ben. En al helemaal niets van hoe ik mijn dagen verder, naast dat kleine momentje, nog steeds doorbreng. Dat verbaast ook míj elke keer weer.

Een glimp van de gezonde ik

Een tijdje terug heb ik zelfs zelfbruiner gekocht, uiteraard helemaal natuurlijk en zonder gifstoffen. Ik wist niet wat ik zag toen ik het een paar dagen achter elkaar op mijn bijna doorzichtige gezicht had gesmeerd. Zo hóórt het dus te zijn! Voor even zag ik een glimp van de “gezonde” Bente wanneer ik in de spiegel keek. De Bente uit de toekomst, die stralend vanuit de verte met twee handen gebaart dat ik daar naartoe mag komen.

Bij elkaar zijn het allemaal dingetjes die mij steeds een stapje dichterbij mijn doel brengen. Een teken dat ik er met mijn hoofd al ben. Met één been al in die situatie sta en mijn lichaam er achteraan probeer te slepen. Het is allemaal deel van het grotere geheel. Ook al heb ik er op dit moment nog niet veel aan, het ís er. Het hangt en staat allemaal klaar voor het moment dat mijn lichaam er ook klaar voor is. En dat geeft een goed gevoel. Nog eventjes.. Ik kom eraan?

Veel liefs, Bente


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven!