Retourtje SEH en goed nieuws vanuit Leiden

Ik lig op de spoedeisende hulp, verdenking van een blindedarmontsteking. Alles heb ik geprobeerd om maar niet naar het ziekenhuis te hoeven, ondanks dat ik het zelf ook niet helemaal vertrouwde. ‘Kan het niet gewoon mijn blaas zijn?’ ‘Mijn darmen dan?’ ‘Mijn baarmoeder of mijn eierstok?’ ‘Misschien kunnen we het nog even aankijken, het zal vast wel wegtrekken’ Mijn lichaam was op. Ik kón gewoon niet meer. ‘Je probeert het allemaal weg te denken en ik begrijp waarom, maar ik vertrouw het niet en je bent míjn verantwoordelijkheid.’ Zei mijn geweldige huisarts. Nog geen half uur later lag ik weer in de ambulance. Na zes uur wachten en onderzoeken kreeg ik eindelijk te horen dat ik voor nu naar huis mocht. Opluchting. Hoewel het alsnog foute boel kon zijn als het nog twee dagen aanhield.

Ondanks dat ik zo van de wereld was, heb ik tóch ergens de kracht gevonden om even snel een E.T.’tje te doen

Goed nieuws

Een week daarvoor had ik mijn opname in het LUMC voor een afspraak met de reumatoloog en de anesthesist. Met dubbel goed nieuws ging ik de volgende dag weer naar huis: ik heb geen reumatische aandoening, dus het plan om twee aparte stukjes vast te zetten, in plaats van mijn hele nek, gaat door! Dat betekent dat ik ongeveer 45% beweging over zal houden in plaats van 0%. Dat is een grote opluchting. Het gesprek met de anesthesist was geruststellend. Dit is ten eerste een spannend onderdeel doordat mijn bloeddruk heel laag kan zijn met soms zelfs een onderdruk van 30. Ten tweede door de POTS en de daarbij komende ondervulling en ten derde door het feit dat ik veel medicatie en opiaten niet verdraag. Het is dus belangrijk dat dit heel goed gemonitord wordt. Ook kan het intuberen (beademen) niet op een normale manier door de instabiliteit in mijn nek, dus dat gaan ze doen met een cameraatje. Ze hanteren bij mij de meest voorzichtige aanpak en houden mij continu nauwlettend in de gaten. Best heel fijn om te weten? In de ochtend, vlak voor vertrek, kwam de arts nog even langs. Van haar kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk in februari al geopereerd ga worden als één van de eerste twee patiënten in deze studie. Holy moly! Zó heavy, eng, maar ook hoopvol..

Tegenvallertje

Mijn plan was om er nu alles aan te doen om mij zowel fysiek als mentaal zo goed mogelijk voor te bereiden op de operatie. Maar helaas was de pijn na die twee dagen nog erger dan toen het begon. En het vergaan van de pijn was één ding, maar dát en de slapeloze nachten hadden natuurlijk gevolgen voor alles in mijn lichaam. Met moeite was “ik kan niet meer” het enige wat ik nog kon uitbrengen. De huisartsenpost is nog langs geweest, ik moest naar het ziekenhuis voor een echo, kreeg van alles om de pijn weg te krijgen, maar niets hielp. De afgelopen weken hebben me opgebroken.

Nu het ene net een beetje weg lijkt te trekken staat het volgende alweer op de stoep: een virus. Echt top… Nu maar hopen dat dat snel overwaait, want met kerst hoop ik dat het gaat lukken om nog eventjes met mijn innercircle op mijn kamer wat kadootjes te doen en daarna is het weer niks noppes nada alleen maar plat donker stil. Tot en met de operatie.

Liefde

Wanneer ik een exacte datum heb, horen jullie dat van mij. En even voor de nieuwe Magics: informatie verwerken en reageren op berichtjes/kaartjes/mails is voor mij erg zwaar, daar baal ik enorm van, want jullie steun is voor mij hartverwarmend en ik waardeer het zo!? Als je geen antwoord krijgt, is dat dus nooit persoonlijk! Het is in ieder geval met veel liefde ontvangen ♡

Veel liefs,

Bente


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven en getuigen te zijn van kleine magische momentjes✨


Post sturen? Dat kan en waardeer ik enorm!

Magic Everyday
Postbus 1025
1700BA Heerhugowaard

P.s. Er zijn veel Magics met dezelfde naam, dus als je je achternaam erbij zet, weet ik precies van wie ik het lieve gebaar heb gekregen. Dat maakt het nog net iets leuker!