Column: ‘We hebben een datum’

Zachtjes komt mijn moeder mijn kamer binnenlopen. Zowel opgetogen als gespannen kijkt ze me aan ‘we hebben een datum’, zegt ze hoopvol. Er ging een schok door mijn lichaam en een vlaag van zenuwen trok door mijn buik. ‘Op 18 februari word je opgenomen en op 19 februari word je geopereerd.’ Een klein glimlachje verscheen op mijn gezicht.

Hoe kan een mens zo veel tegenstrijdige emoties tegelijk voelen? Hoe kun je ergens doodsbang voor zijn, maar er op hetzelfde moment naar uitkijken? Hoe kun je iets éígenlijk niet willen, maar ondertussen de dagen aftellen totdat het er eindelijk is?

Ik ben een van de eerste patiënten die in deze studie in het LUMC geopereerd zal worden. Is dat een voordeel? Een nadeel? Ik heb geen idee. Maar wat ik wel weet, is dat ik vertrouwen heb in de neurochirurg en dat ik dankbaar ben dat ik niet lang meer hoef te wachten. Het ene moment gieren de zenuwen door m’n lijf als ik er aan denk en het andere moment ga ik lichamelijk zó slecht, dat ik alleen maar kan denken: snijd me open en fix dit. Nu. Ik trek het niet meer.

Wat ze gaan doen is als volgt: doordat ik een instabiliteit in mijn nek heb, komen er verschillende delen in de verdrukking en worden sommige gebieden continu verstoord. Denk aan bijvoorbeeld: de hersenstam, de kleine hersenen, het hersenvloeistof, het ruggenmerg, belangrijke zenuwbanen en bloedvaten. Bij de operatie zullen ze mijn hoofd optillen (om ruimte te maken) en vervolgens mijn bovenste nekwervels vastzetten aan mijn schedel. Ook gaan ze bij mij een hernia verhelpen en waarschijnlijk een haakje verwijderen. Dit alles houdt in dat ik waarschijnlijk iets minder dan 50% beweging in mijn nek zal overhouden. Het revalidatieproces zal minimaal een jaar gaan duren.

Wanneer ik dit schrijf, is het over tien dagen al zo ver. Wanneer jij dit leest waarschijnlijk nog sneller. Alle informatie over de voorbereidingen, de operatie zelf en wat ons daarna staat te wachten, moeten we nog krijgen. Het wordt een zwaar traject, iets waar ik me absoluut nog geen voorstelling van kan maken, maar ik denk dat dat misschien ook maar beter is.

We proberen jullie de komende tijd via mijn Facebookpagina zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Ik krijg de laatste tijd weer allemaal lieve kaarten en berichtjes en dat betekent zó veel voor mij! Duizenddankjewel♡

Veel liefs & Magic Everyday


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven en getuigen te zijn van kleine magische momentjes✨

Magic Everyday

Postbus 1025
1700BA Heerhugowaard