Column: Hoe mijn blog een leven redde✨

Dit is Anne. Anne is een 39 jarige vrouw die midden in het leven stond, totdat zij opeens ziek werd. Stukje bij beetje moest zij steeds meer van haar fijne, sociale leven inleveren. Een jaar geleden was Anne zó ziek dat het lijden voor haar ondraaglijk werd. Ze besloot euthanasie aan te vragen. Een onmenselijke keuze. Ze wilde niet dood. Ze wilde leven. Een draaglijk leven. Een leven waarin ze zich goed genoeg voelt om te kunnen genieten. Met haar man, haar ouders, haar zus en haar vriendinnen. Maar aangezien ze nergens de hulp kreeg die ze zo hard nodig had, was euthanasie voor haar nog maar de enige optie.

Dacht ze…

Want nadat ze haar familieleden het immens zware nieuws had verteld en lid was geworden van de Levenseinde kliniek, kwam ze bij mijn blog terecht. En hier las ze háár verhaal. Ze las zichzelf in mij. En daarmee gingen er nieuwe deuren open, kwam er hoop. Die hoop was niet onterecht, want nadat ze de Upright MRI-scan in Londen had ondergaan, bleek zij inderdaad dezelfde diagnose te hebben als ik. Ze heeft ervoor gekozen om zich te laten opereren in Barcelona, omdat het traject in Nederland nog niet officieel van start is gegaan en ze niet weet hoe lang ze nog moet wachten voordat ze aan de beurt zal zijn. En tijd om te wachten heeft ze eigenlijk niet. Ze is nu een crowdfundingsactie gestart om de operatie te kunnen betalen.

Dit blijft voor mij heel bijzonder. Dat ik met het schrijven van mijn woorden iemand nieuwe hoop heb gegeven op een leven. Daar ben ik enorm dankbaar voor. En mede dankzij Anne zal ik mijn verhaal blijven schrijven, mijn hersenspinsels met jullie delen. Zowel de worstelingen als de overwinningen. De hoogte- en de dieptepunten. Hoe veel moeite dat in sommige situaties ook kost.

Als je erover nadenkt om jouw verhaal met de wereld te delen, maar bang bent voor vervelende meningen en (voor)oordelen. Weet dan dat er altijd mensen zullen zijn die er iets van vinden. Goed en slecht. Maar doe het. Deel jouw verhaal. Jouw pijn. Jouw magische momenten. Misschien zul je met jouw woorden, zomaar op een dag, een leven redden…

Als je dit leest en denkt: ik kan wel een (paar) euro kwijt om Anne te helpen, dan kun je doneren door hier te klikken.

En als je benieuwd bent hoe dit allemaal gaat lopen, kun je Anne hier volgen. 

Heeeel veel liefs lieve Magics, het leven is bijzonder

Bente


Like mijn Facebookpagina en volg mijn Instagram om op de hoogte te blijven en getuigen te zijn van kleine magische momentjes✨

Magic Everyday

Postbus 1025
1700BA Heerhugowaard